Ήρθε με διαπιστευτήρια ο ‘Πρέσβης’ στην Καλλιθέα

Safir, το νέο αραβικό εστιατόριο στη Λεωφόρο Θησέως.

Αυθεντικές αραβικές γεύσεις της Ανατολής στο εστιατόριο Safir υπόσχεται στους πελάτες του ο επιχειρηματίας και σεφ Μάρκος Αχμάντ ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Ελένη Συρίγου ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες ένα φιλόδοξο εστιατόριο αραβικής κουζίνας στη Λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα, σε μια περιοχή που και πολλούς Άραβες φιλοξενεί και ανάγκη είχε από μια τέτοια επένδυση.

 

Το νέο κατάστημα σκοπεύει να καταστεί ‘πρέσβης’ (Safir) των αυθεντικών ανατολίτικων γεύσεων. Πρόκειται για ένα μεγάλο και πολύ ευέλικτο στη διαμόρφωσή του κατάστημα το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει έως 100 άτομα. Η ομάδα του Safir στελεχώνεται από 20 άτομα που είναι επαγγελματίες της εστίασης με πολλά χρόνια εμπειρίας στην ανατολίτικη κουζίνα- ο ίδιος ο επιχειρηματίας Μάρκος Αχμάντ την υπηρετεί για σχεδόν 3 δεκαετίες.

Φρέσκα προϊόντα ημέρας για την παρασκευή των πιάτων αλλά και ψήσιμο κάποιων πιάτων σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο (λαχματζούν, πεϊνιρλί, πίτα φατίρα, ψωμί κ.ά.) είναι δύο από τα χαρακτηριστικά του νέου, μεγάλου αραβικού εστιατορίου στην Καλλιθέα.

Μαντί: τορτελίνια με κιμά, σως γιαουρτιού και καυτερή σως. Ένα από τα πιάτα του Πρέσβη, στην Καλλιθέα.

 

Οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν σουτζούκ κεφτέ,  σις ταβούκ, μπαμπά γκανούς αλλά και ντελμπενερί χαλβά. Πάντως σύμφωνα με τον κ. Αχμάντ το σήμα κατατεθέν της κουζίνα του ‘Πρέσβη’ είναι το Safir: πίτα ξυλόφουρνου, μελιτζάνα, ντομάτα, ψητές πιπεριές, κεμπάπ φιλέτο μοσχάρι και τυρί (11 ευρώ).

Κιουνεφέ: φρέσκο γλυκό τυρί, κανταΐφι και σιρόπι. Δεν γίνεται αραβικό εστιατόριο χωρίς αυτό το γλυκό. 

Safir, Ελευθερίου Βενιζέλου 212, Καλλιθέα. Τηλ. 210 95 99 903-4. Λειτουργεί από 12.00 μέχρι 1.00 το πρωί. Διανέμει και στις γύρω περιοχές. 

You might also like