W-eat 2019: νέα γαστρονομική έκθεση στην Πάτρα

Έκθεση για την Παραϊόνια Ελλάδα, 6-8 Απριλίου 2019.

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) δρομολογεί μια καινούργια πρωτοβουλία, που εστιάζει στη γαστρονομική ταυτότητα όλης της δυτικής Ελλάδας. «Στόχος, να επενδύσουμε στην παράδοση. Να την εξελίξουμε. Και να τη μετατρέψουμε σε όχημα που θα απογειώσει την τοπική τουριστική οικονομία αλλά και κάθε κλάδο που μπορεί να συνεισφέρει στην τροφοδοσία της τουριστικής αγοράς» αναφέρουν οι διοργανωτές.

 

Το όνομα της πρωτοβουλίας είναι W-eat. Προφέρεται γουίίτ, και παραπέμπει στον δυτικό άξονα και τη γαστρονομία. Έρχεται να μπει στις βάσεις της επιτυχημένης έκθεσης WESTIA, αλλά με σκοπό να κινηθεί ακόμα πιο φιλόδοξα, πιο παραγωγικά. Και να εμπλέξει μια αλυσίδα από επιχειρήσεις σε ένα δίκτυο που θα αναδεικνύει την τοπική γαστρονομία, θα τη μετατρέψει σε μοχλό προσέλκυσης τουρισμού, και θα επωφεληθεί από αυτήν, διαχέοντας οφέλη σε όλες τις περιφερειακές κοινωνίες.


Η αρχή θα γίνει με την  Κλαδική Έκθεση W-eat που διεξάγεται στις 6-7-8 Απριλίου 2019 στην Πάτρα με θέμα την αποτύπωση και προώθηση του γαστρονομικού στίγματος της Παραϊόνιας Ελλάδας.


Διοργανωτής είναι ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης κι Αναψυχής Ν. Αχαΐας που ιδρύθηκε το 1939 κι είναι ο αρχαιότερος σύλλογος εστίασης στην Ελλάδα, γιορτάζοντας φέτος τα 80 χρόνια από την ίδρυσή του. Δραστηριοποιήθηκε ενωτικά και δυναμικά τα τελευταία χρόνια. Το 2016 και το 2017 διοργάνωσε στην Πάτρα την κλαδική έκθεση εστίασης WESTIA, με άξονες τα τρόφιμα, τα ποτά, τους εξοπλισμούς και τις υπηρεσίες που αφορούν τις επιχειρήσεις εστίασης.

Η ανταπόκριση που είχε γνωρίσει η WESTIA άφηνε μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον. Άγγιξε τα 200 εκθεσιακά περίπτερα, 3 στους 4 εκθέτες έκλεισαν εμπορικές συμφωνίες, αντλήθηκε ρεύμα επισκεπτών. Ήρθε η στιγμή για το μεγάλο άλμα. Συμπυκνώνεται σε ένα όραμα: «Η Παραϊόνια Ελλάδα έχει τη δική της γεύση. Επισκέπτες έρχονται από όλο τον κόσμο για να τη δοκιμάσουν»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης κι Αναψυχής Ν. Αχαΐας Σπύρος Στεργίου, παρουσιάζει τη νέα έκθεση στους επαγγελματίες της Πάτρας.

 

Χαρακτήρας της έκθεσης και δράσεις

Η W-eat θα αποτελέσει το χώρο όπου το γαστρονομικό στίγμα της Παραϊόνιας Ελλάδας θα αποτυπωθεί και προς τούτο το σκοπό ο ΣΚΕΑΝΑ θα εργαστεί για τη μέγιστη δυνατή γεωγραφική εκπροσώπηση όλων των περιοχών που την απαρτίζουν. Θα έρθει, δηλαδή, σε επαφή με όλους τους φορείς, θεσμικούς, επαγγελματικούς, συλλογικούς κι ιδιωτικούς που δραστηριοποιούνται στη γεωγραφική ζώνη της Παραϊόνιας Ελλάδας (Περιφέρειες: Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Περιφερειακές Ενότητες: Μεσσηνίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Ο κλαδικός χαρακτήρας της έκθεσης θα ενισχυθεί μέσα από εξειδικευμένα τεχνικά σεμινάρια κι ημερίδες για επαγγελματίες της Παραϊόνιας Ελλάδας. Ζητούμενο είναι να συνταχθεί κατάλογος εδεσμάτων, ποτών και ροφημάτων που αντιπροσωπεύουν τη γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής. Θα περιλαμβάνει λεπτομερή επαγγελματική συνταγή παρασκευής, μελέτη κοστολογίου και δημιουργική αποτύπωση (σε 3 γλώσσες), ώστε να μπορούν να ενταχθούν άμεσα στο προϊοντολόγιο (menu) των επιχειρήσεων.

You might also like