Ημερίδα ΣΚΕΑΝΑ «Κόστος τροφίμων, ποτών, προσωπικού – κοστολόγηση»

Τέταρτη 23.01.2019, 16.00 – 20.00 Πολυχώρος ROYAL, στην Πάτρα.

Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας, διοργανώνει την 2η ημερίδα  του κύκλου ενεργειών υποστήριξης του κλάδου με θέμα «Κόστος Τροφίμων, Ποτών, Προσωπικού – Κοστολόγηση», την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 16.00 στον Πολυχώρο ROYAL στην Πάτρα.

 

Η ημερίδα απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες της εστίασης και στόχο έχει την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών ανάμεσα στους επιχειρηματίες για τα θέματα αυτά.

Το περιεχόμενό της θα αναπτυχθεί σε μορφή σεμιναρίου προς τους συναδέλφους με αντικείμενο τις βασικές  πρακτικές  οργάνωσης μιας επιχείρησης εστίασης και ιδιαίτερα των μεθόδων κοστολόγησης και επίτευξης  μαγειρικής οικονομίας, αποφεύγοντας την έκπτωση στην ποιότητα και το προσωπικό.

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν στην πράξη πρότυπα συνταγών φαγητών και ποτών, μοντέλα μετρήσεων, οργανογράμματα, στόχοι, κοστολογικοί πίνακες και λειτουργικά εξοδολόγια. Θα αναπτυχθούν  επίσης, συμβουλές επιλογής εποχικών και ντόπιων πρώτων υλών, παραγγελιών και προμηθευτών, αλλά και υποστήριξης του κύκλου της τοπικής αγοράς. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με παρουσιάσεις σχετικά με το περιβάλλον (διαχείριση ενέργειας, σκευή, ανακύκλωση) και την προσοχή στην υγεία του καταναλωτή (θερμοκήπια, χημικά).

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει τους εξής ομιλητές:

  1. Σοφία Χριστοπούλου, Φιλόλογος – Συγγραφέας.

«Αχαιών Γεύσεις», η καταγραφή της Αχαϊκής Γαστρονομίας.

  1. Ηλίας Κακούρης, Executive Chef

Η ορθή λειτουργία της επαγγελματικής κουζίνας σε σχέση με τη διαχείριση των υλών, το  κόστος τροφίμων-ποτών-προσωπικού και οι τρόποι περιορισμού του .

  1. ΙΜΕ Πληροφορική

Ηλεκτρονική διαχείριση λειτουργικών προγραμμάτων

  1. Σπύρος Στεργίου, Εστιάτορας, Πρόεδρος ΣΚΕΑΝΑ

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης θα ακολουθήσει μπουφέ με τις παρασκευές των σεφ, οι οποίες θα αποτελέσουν την γευστική απόδειξη της ορθής οικονομίας της κουζίνας.

Η συγκεκριμένη δράση  πραγματοποιείται στα πλαίσια της 3ετούς στρατηγικής της διοίκησης του ΣΚΕΑΝΑ, που περιλαμβάνει εκπαιδευτικές ημερίδες και σεμινάρια αποκλειστικά για τους επαγγελματίες της εστίασης ώστε να υπάρξει παράλληλα καλύτερη προετοιμασία πριν διεξαγωγή της Κλαδικής Έκθεσης W–eat που θα πραγματοποιηθεί  στις 6-7-8 Απριλίου 2019 στην Πάτρα.


Η συμμετοχή  στην εκπαιδευτική ημερίδα του ΣΚΕΑΝΑ  είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων απαιτείται προεγγραφή στη γραμματεία του ΣΚΕΑΝΑ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2614 008 353, Ματίνα Λαδικού, email: [email protected].

You might also like