Megas Yeeros: Επένδυση σε νέα γραμμή παραγωγής και νέα σειρά προϊόντων για τη λιανική και τους επαγγελματίες

Στα 37,5 εκατ. ευρώ ο τζίρος του 2018- στα 25 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στην Ελλάδα.

Η Megas Yeeros δημιουργεί μια νέα σειρά προϊόντων προψημένου γύρου με διανομή στα κανάλια retail και horeca σε τρεις διαφορετικές γεύσεις: χοιρινό, κοτόπουλο και doner.

 

Η Megas Yeeros φιλοξένησε δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο και τους παρουσίασε τη νέα γραμμή παραγωγής της για τη νέα σειρά προψημένου γύρου My Grillers που βρίσκεται ήδη στα ράφια του σούπερ μάρκετ, σε τρεις διαφορετικές γεύσεις: χοιρινό, κοτόπουλο και doner.

Με τα νέα προϊόντα προψημένου γύρου της Megas Yeeros, ο καταναλωτής μπορεί σε λίγα λεπτά να δημιουργήσει τα δικά του πιάτα και να τα απολαύσει στο σπίτι του, βάζοντας τη δική του γευστική πινελιά στο σερβίρισμα. Λαχταριστός και ζουμερός γύρος υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών που είναι έτοιμος για κατανάλωση  σε 2-4 λεπτά.

Η εταιρεία, μετά από τρία χρόνια έρευνας, προχώρησε σε μια επένδυση υψηλής τεχνολογίας, και κόστους άνω των 1,5 εκατ. ευρώ ώστε να προσφέρει έτοιμη την αυθεντική γεύση του φρεσκοκομμένου γύρου. Ο χοιρινός γύρος είναι από 100% εκλεκτό χοιρινό κρέας όπου η αυθεντική γεύση του γύρου συνδυάζεται με εκλεκτά ελληνικά μπαχαρικά. Ο γύρος κοτόπουλο από 100% φρέσκο κοτόπουλο αποτελεί μια πιο light εκδοχή του γύρου. Η γευστική απόλαυση που προσφέρει απογειώνεται με επιλεγμένα καρυκεύματα. Τέλος, για τους μερακλήδες, υπάρχει το doner, ένας εκρηκτικός γευστικός συνδυασμός από 100% διαλεχτό κρέας μοσχάρι και αρνί αναμειγμένο με μπαχαρικά από τα βάθη της Ανατολής, με την ποιότητα και τη νοστιμιά που εγγυάται η MegasYeeros.

Οι εγκαταστάσεις του προψημένου γύρου βρίσκονται σε ένα νέο χώρο 1.000 τ.μ. που σχεδιάστηκε και εξοπλίστηκε με τα πλέον σύγχρονα και αυτοματοποιημένα μηχανήματα, καλύπτοντας τις κοινοτικές και εθνικές νομοθεσίες για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Megas Yeeros είναι η πρώτη εταιρεία στην εφαρμογή κοπής γύρου με ρομπότ. Διαθέτει δώδεκα γυριέρες 350 kg η κάθε μια αυτόματης κοπής (Robot) και η παραγωγική δυνατότητα της είναι 2.800 κιλά την ημέρα, 14.000 κιλά την εβδομάδα και 60.000 κιλά τον μήνα.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης της υψηλής τεχνολογίας είναι:

  • Η εφαρμογή της ρομποτικής εξασφαλίζει το ομοιόμορφο πάχος της νιφάδας του γύρου, απαραίτητο στοιχείο για την ποιότητα και την γεύση του τελικού προϊόντος.
  • Η αυτόματη παρακολούθηση της θερμοκρασίας κατά την κοπή από ειδικά καταγραφικά, ενσωματωμένα στο ρομπότ, εξασφαλίζει τη βέλτιστη απόδοση του προϊόντος.
  • Το παράλληλο freezer με δονούμενη ταινία, επιτυγχάνει την άμεση κατάψυξη του προϊόντος, διατηρώντας ακέραιες τις νιφάδες του γύρου.
  • Η κάθετη συσκευαστική μηχανή με πολυκέφαλο μηχάνημα εξασφαλίζει σταθερό βάρος για το τελικό προϊόν.
  • Η ηλεκτρονική καταγραφή των δεδομένων διασφαλίζει την πλήρη ιχνηλάτηση του προϊόντος σε όλα τα στάδια της παραγωγής και της συσκευασίας του.
Ο σεφ, εστιάτορας, τηλεπαρουσιαστής και συγγραφέας Δημήτρης Σκαρμούτσος, Brand Ambassador της Megas Yeeros αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες της εταιρείας να εκπαιδεύσει νέους επιχειρηματίες στο χώρο των ψητοπωλείων αλλά και την πρωτοβουλία που έχει λάβει η εταιρεία να σταθεί δίπλα σε επιχειρηματικές δράσεις που θα προάγουν τον ελληνικό γύρο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

Οι εγκαταστάσεις της Megas Yeeros αποτελούνται από ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο που σχεδιάστηκε ειδικά για τις ανάγκες παρασκευής προϊόντων κρέατος και αποτελεί ένα από τα πιο εργονομικά στην Ελλάδα. Είναι μια υποδειγματική μονάδα παρασκευής κρεατοσκευασμάτων που ακολουθεί τους αυστηρότερους κανόνες ποιότητας και υγιεινής.  Εκεί παρασκευάζεται ο γύρος, τα σουβλάκια και τα υπόλοιπα προϊόντα κρέατος της Megas Yeeros που κυκλοφορούν στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά. Σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας χρησιμοποιούνται μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας από έμπειρο προσωπικό.

Ο  Νικόλαος Λούστας διευθύνων σύμβουλος της Megas Yeeros δήλωσε τα εξής: «Η Megas Yeeros,πιστή στο όραμα της να προσφέρει υψηλής ποιότητας, καινοτόμα προϊόντα δημιούργησε μια νέα σειρά ποιοτικών προϊόντων με γύρο που ο καταναλωτής θα μπορεί να απολαμβάνει εύκολα στο σπίτι του. Η νέα γραμμή παραγωγής ολοκληρώθηκε το 2018 με μια πολύ μεγάλη επένδυση ύψους 1.500.000 ευρώ. Η MegasYeeros σήμερα είναι η μεγαλύτερη εταιρεία σε παραγωγή γύρου στον κόσμο και για αυτό υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να διατηρήσουμε την άριστη ποιότητα που έχουμε στα προϊόντα μας. Στόχος μας είναι να εξελίξουμε και να τελειοποιήσουμε το όραμά μας να γίνει ο γύρος παγκόσμιο προϊόν αλλά και να δημιουργούμε προϊόντα και ιδέες που θα φέρουν τον κλάδο σε μια νέα εποχή».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Ν. Λούστας διευκρίνισε οτι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο μετοχικό καθεστώς της εταιρείας και παρά το γεγονός οτι η εταιρεία δέχεται προτάσεις συνεργασίας (‘πολύφερνη νύφη’ την αποκάλεσε χαρακτηριστικά), δεν σκοπεύει να πωλήσει μετοχές της σε τρίτους.  Ταυτόχρονα διευκρίνισε οτι δεν τον ενδιαφέρει η είσοδος στο ελληνικό Χρηματιστήριο, εξετάζει όμως την πιθανότητα εισόδου στις ΗΠΑ εάν κι εφόσον η εταιρεία χρειαστεί κεφάλαια προκειμένου να προχωρήσει σε επενδύσεις όπως η ίδρυση νέου εργοστασίου.

Το 2018 έκλεισε για την Megas Yeeros με πωλήσεις ύψους 37,5 εκατ. ευρώ (τα 25 εκατ. αφορούν πωλήσεις στην Ελλάδα ενώ τα υπόλοιπα εξαγωγές και πωλήσεις στις ΗΠΑ) ενώ οι προβλέψεις της διοίκησης  κάνουν λόγο για εκτόξευση του τζίρου στα 70 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία, ενώ έχει τεθεί ως στόχος η αύξηση των εξαγωγών στα 15-17 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι μέσα στο 2019 η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει περίπου μισό εκατ. ευρώ στο εργοστάσιό της στην Ελλάδα ενώ ο αριθμός των εργαζομένων της έχει φτάσει τους 235 σε Ελλάδα και ΗΠΑ όταν το 2012  ήταν μόλις 91.

You might also like