Ήρθε στην Ελλάδα η πλατφόρμα Wolt

Φιλανδικών συμφερόντων πολυεθνική στο χώρο της διανομής φαγητού

Σημαντική αλλαγή σελίδας στην ελληνική αγορά της μαζικής εστίασης αναμένεται να αποτελέσει η είσοδος στη χώρα μας της φιλανδικής εταιρείας Wolt η οποία αποτελεί μια σύγχρονη πλατφόρμα διανομής φαγητού καθώς συνδυάζει παραγγελιοληψία και διανομή. Η εταιρεία εκπροσωπείται ήδη στην Ελλάδα κι έχει αρχίσει επαφές με την αγορά.

 

Η εταιρεία, εκτός από τη Φιλανδία,  έχει ήδη τοποθετηθεί σε πόλεις όπως η Στοκχόλμη, το Ταλίν (Εσθονία), το Βίλνιους (Λιθουανία), η Βουδαπέστη, η Πράγα, η Βαρσοβία, το Ζάγκρεμπ, το Τελ Αβίβ κ.ά. Συνολικά η εταιρεία παρέχει τη δυνατότητα για παραγγελία και παράδοση γευμάτων σε πάνω από 2.500 εστιατόρια σε Γεωργία, Δανία, Εσθονία, Ισραήλ, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Νορβηγία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σουηδία, Τσεχία και Φινλανδία. Αξίζει να σημειώσουμε οτι μεγάλες αλυσίδες όπως τα McDonald’s και η Pizza Hut, το Subway και το Burger King είναι  στην πλατφόρμα της Wolt σε πολλές χώρες.

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή στελεχώνει το δυναμικό της στην Ελλάδα με τον τρόπο που λειτουργούν οι πλατφόρμες. Ο διανομέας μπορεί να εργαστεί ως ‘συνεργάτης διανομής’ της Wolt ορίζοντας, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, ο  ίδιος το πότε θα είναι διαθέσιμος. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα εργασίας κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής ή βραδινής ώρας αιχμής.

Η εταιρεία αυτό το διάστημα ‘χτίζει’ τη βάση των συνεργατών της στο χώρο της εστίασης προβάλλοντας το επιχείρημα οτι περίπου 91% των παραγγελιών Wolt είναι επιπλέον πωλήσεις που δε θα είχαν τα καταστήματα διαφορετικά ενώ ο χρόνος παράδοσης των γευμάτων είναι 30-40 λεπτά.

Τα προνόμια των πελατών, σύμφωνα με την Wolt, είναι τα παρακάτω

  • Λαμβάνουν αυτόματα την πληρωμή της εβδομάδας μαζί με την αναφορά πωλήσεων στο email του λογιστή τους.
  • Η πληρωμή γίνεται αυτόματα. Κανείς δεν ψάχνει για ψιλά ή πιστωτικές κάρτες μόλις ο διανομέας χτυπήσει το κουδούνι.
  • Οι πελάτες λαμβάνουν τις αποδείξεις τους απευθείας στο email τους– τέλειο για εταιρικούς πελάτες.
  • Η προμήθειά της Wolt περιλαμβάνει όλα τα τέλη συναλλαγών με πιστωτική κάρτα, ενώ η φιλανδική εταιρεία αναλαμβάνει επίσης τον πιστωτικό κίνδυνο.

You might also like