Τραγωδία σε ταβέρνα στην Καλαμάτα

Τρεις γυναίκες εργαζόμενες νεκρές από πυρκαγιά στην κουζίνα

Τρεις γυναίκες που εργάζονταν στην ταβέρνα Διόνυσος στην Καλαμάτα έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου το βράδυ όταν η κουζίνα τυλίχθηκε στις φλόγες ύστερα από διαρροή προπανίου κατά την αλλαγή φιάλης. Μια εκ των γυναικών είναι η σύζυγος του επιχειρηματία ο οποίος δεν πρόλαβε να απεγκλωβίσει από τη φλεγόμενη κουζίνα τις τρεις άτυχες γυναίκες.

 

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης και μια 27χρονη σερβιτόρα μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο Γενικό Νοσοκομείο  Καλαμάτας.

Οι τρεις γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους είναι: δύο εργαζόμενες 53 και 46 ετών αντίστοιχα (η δεύτερη ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών) και η 53χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη που επιχείρησε την αλλαγή φιάλης.

Την ώρα της έκρηξης το κατάστημα (στη συμβολή των οδών Σανταρόζα και Ηρώων)  βρισκόταν σε λειτουργία και οι περίπου 20 θαμώνες του σώθηκαν εξαιτίας του τοίχου που χώριζε την κουζίνα από τη σάλα της ταβέρνας. Σημειώνεται οτι δεν προκλήθηκε έκρηξη από τη διαρροή αλλά μόνο δυνατή φωτιά με φλόγες που κατέκαψαν την κουζίνα

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσε αρχικά η Πυροσβεστική (8 πυροσβέστες με 3 οχήματα) που έθεσε γρήγορα σε έλεγχο και έσβησε στη συνέχεια την πυρκαγιά που είχε προκληθεί από τη διαρροή ενώ αργότερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διαμετακόμισαν στο νοσοκομείο τις τρεις γυναίκες που δεν είχαν τις αισθήσεις τους για να διαπιστωθεί ο θάνατός τους.

Αν και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια της τραγωδίας, οι πρώτες πληροφορίες από τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για πυρκαγιά που προκλήθηκε όταν οι εργαζόμενες επιχείρησαν στην κουζίνα να αλλάξουν φιάλη προπανίου η οποία είχε διαρροή. Το σημείο του συμβάντος επισκέφτηκε και υπάλληλος της Επιθεώρησης Εργασίας για να καταγράψει τα δεδομένα.

Φωτογραφίες: www.messinialive.gr

You might also like