Ο ‘Sam’ με τα μπέργκερ του στο Σύνταγμα

Νέο μπεργκεράδικο με άποψη στο κέντρο της Αθήνας

Εδώ και λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας έκανε την εμφάνισή του ένα νέο μπεργκεράδικο το οποίο σκοπεύει να προσφέρει στους Αθηναίους αλλά και τους τουρίστες που κατακλύζουν πλέον το κέντρο της πρωτεύουσας, αυθεντικές αμερικανικές γεύσεις.
Κείμενο, φωτογραφία: GrillMag Taste Team

 

Το Sam Burgers βρίσκεται επί της οδού Βουλής 5 πολύ κοντά στο Σύνταγμα και σε μια νέα εστιατορική πιάτσα με πολύ ενδιαφέρον. Ανήκει σε Έλληνα επιχειρηματία ο οποίος έχει παρελθόν στην εστίαση και ειδικά στο μπέγκερ με καταστήματα στο Μέμφις των ΗΠΑ αλλά και μέχρι πρόσφατα στα Χανιά.

Συνεργάζεται με την εταιρεία Top Meat στην προμήθεια πρώτων υλών ενώ κάποιες από τις σάλτσες φτιάχνει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης ενώ κάποιες έρχονται έτοιμες από τις ΗΠΑ. Τα ψωμάκια προέρχονται από συνεργαζόμενο σε καθημερινή βάση αρτοποιείο στον Πειραιά.

 

Ο κατάλογος του Sam Burgers περιλαμβάνει 10 μπέργκερ από βοδινό κιμά, τέσσερις προτάσεις μπέργκερ  με φιλέτο κοτόπουλο, τρία μπέργκερ με φιλέτο χοιρινό κ.ά.

Εμείς δοκιμάσαμε το ομώνυμο και πολύ …αμερικάνικο Sam Burger (6 ευρώ) με μπιφτέκι 150 gr από 100% μοσχαρίσιο κιμά (γάλακτος), cheddar, μαγιονέζα, BBQ mississippi σως, μπέικον & καραμελωμένα κρεμμύδια και το συνοδεύσαμε με μια απολύτως Κρητικιά μπίρα, την εξαιρετική Lyra (4,5 ευρώ) του ζυθοποιού Χάρη Μαραγκουδάκη από το Καστέλι Κισσάμου.

You might also like