Απονεμήθηκαν τα 6th BeerBartender Awards

Η Μικροζυθοποιία Σερρών & Βορείου Ελλάδος πρώτευσε με 11 βραβεύσεις

Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο The Hub, η απονομή των 6th BeerBartender Awards, με παρουσιαστή το δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της βιομηχανίας ζύθου από όλη την Ελλάδα, bartenders, δημοσιογράφοι καθώς και μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Σοφοκλής Παναγιώτου, όπως και του Σύνδεσμου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος.

Για τρίτο συνεχές έτος, απονεμήθηκαν τα Greek Beer Awards, τα μοναδικά ελληνικά βραβεία ζύθου μετά από τυφλή γευστική δοκιμή. Οι γευστικές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στις 11 Φεβρουαρίου 2019 και η κριτική επιτροπή αποτελούνταν αποκλειστικά από ανθρώπους της ζυθοποιίας με έδρα την Αγγλία, τη Σουηδία, το Ισραήλ και την Κύπρο, προσφέροντας μια πολυδιάστατη και αντικειμενική άποψη. Οι κριτές δοκίμασαν περισσότερες από 65 μπύρες από 12 κατηγορίες.

Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς αναδείχτηκε η Μικροζυθοποιία Σερρών & Βορείου Ελλάδος με έντεκα βραβεύσεις, ακολούθησε η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης με οκτώ βραβεύσεις. Από επτά διακρίσεις απέσπασαν οι Μικροζυθοποιία Septem και Αθηναϊκή Ζυθοποιία, τόσο στα Consumers Awards όσο και στα Greek Beer Awards συνολικά.

Σάρωσε με 11 βραβεία στα έκτα BeerBartender Awards ο Ιωάννης Μαρμαρέλλης.

 

Top Ale αναδείχτηκε η Voreia Imperial Porter της Μικροζυθοποιίας Σερρών & Βορείου Ελλάδος και Top Lager αναδείχτηκε η πρωτοεμφανιζόμενη One-Eyed Jack από τη Midnight Circus, έχοντας τις υψηλότερες βαθμολογίες στα αντίστοιχα στυλ.

Πρωτοεμφανιζόμενη και νικήτρια. Η μικροζυθοποιία Midnight Circus.

 

Αισθητή έκαναν την παρουσία τους και οι Ολυμπιακή Ζυθοποιία με έξι βραβεύσεις και η Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης με πέντε. Τέσσερις διακρίσεις απέσπασε η νέα εταιρεία Midnight Circus Gypsy Brewing καθώς και οι Μικροζυθοποιία ΕΛΙΞΗ, Ζυθοποιία Μυκόνου, Noctua Μικροζυθοποιία Αθήνας και Ζυθοποιία Σαντορίνης.

H Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης αναδείχτηκε για τρίτη συνεχή χρονιά η αγαπημένη των καταναλωτών στην κατηγορία «Ελληνική Ζυθοποιία», ενώ η τηλεοπτική διαφήμιση της ΑΛΦΑ «Το επόμενο βήμα» κατάφερε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να συγκινήσει και να αγγίξει τους καταναλωτές στην κατηγορία “TV- Spot”.

H τιμητική διάκριση αυτή τη χρονιά απονεμήθηκε στην Πρότυπη Μικροζυθοποιία Ηρακλείου (Notos Brewery) για την μπύρα «Κίτρινη Αποστολή», τα έσοδα της οποίας παραχωρούνται στο φορέα Κίτρινη Αποστολή για την κάλυψη των βασικών αναγκών σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια το Ale Box προσφέροντας τις πρώτες ύλες για την παραγωγή της.


Δείτε όλους τους νικητές των Greek Beer Awards.

Δείτε όλους τους νικητές των Consumers Awards.

You might also like