Νίκος Κατσαντώνης [Jazz Burger Bar]: «Έχει ενδιαφέρον η ‘ελληνοποίηση’ του μπέργκερ»

Ο συνιδιοκτήτης και σεφ των εστιατορίων Jazz Burger Bar μιλάει στο Grill

Ο Νίκος Κατσαντώνης, συνιδιοκτήτης των εστιατορίων μπέργκερ Jazz Burger Bar προέρχεται από οικογένεια με επαγγελματική σχέση με τους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης και η ενασχόλησή του με τη μαζική εστίαση είναι γι΄ αυτόν φυσική εξέλιξη καθώς όπως μας εξομολογείται «από παιδί μεγάλωσε σε κουζίνες, εστιατόρια και ξενοδοχεία». Σήμερα δραστηριοποιείται στην εστίαση με τα καταστήματα Jazz Burger Bar τα οποία εξελίσσονται σε μια από τις πιο δυναμικές εστιατορικές κινήσεις στα δυτικά προάστια της Αθήνας

 

Αν και έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με fusion και μεσογειακή κουζίνα, το μπέργκερ ήταν και για τον ίδιο μια καινούργια πρόκληση όταν αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί του. Ο ίδιος νιώθει απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. «Επί δύο μήνες δοκιμάζαμε με τον Μανώλη (σημ. Παρτσαλάκη- συνιδιοκτήτη) για να καταλήξουμε στη γεύση που θα μας ικανοποιούσε και, θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό διότι χρησιμοποιούμε άριστες πρώτες ύλες».

Ζητάμε από τον Ν. Κατσαντώνη να μας εξηγήσει τους όρους που πρέπει να πληροί η επιτυχία ενός σύγχρονου burger bar. «Ο κόσμος είναι καχύποπτος με τον κιμά που τρώει έξω από το σπίτι του» ισχυρίζεται και συμπληρώνει: «Στην περίπτωσή μας όμως στα Jazz Burger Bar έχουμε πετύχει να μας εμπιστεύονται οικογένειες με μικρά παιδιά που αναγνωρίζουν στο μπιφτέκι μας μια διαφορετική ποιότητα ενώ η γεύση του είναι άριστη».

Ένα από τα χαρακτηριστικά μπέργκερ του Jazz BUrger Bar στο Αιγάλεω. Η αλυσίδα αναπτύσσεται προσεκτικά από τους δύο νεαρούς ιδιοκτήτες της.

 

Αν και ο ίδιος έχει επικεντρώσει την προσπάθειά του στο να δώσει το καλύτερο δυνατό μέσα στη σάλα παρουσία του πελάτη, η πραγματικότητα του take away και του delivery δεν μπορεί να αγνοηθεί. Πως νιώθει όμως ένας σεφ σε μια τέτοια περίπτωση; «Ο κόσμος επιλέγει πλέον κάποιες ημέρες της εβδομάδας να φάει σπίτι του- υπολογίζει και την τιμή οπωσδήποτε. Αναμφίβολα υπάρχει μια άλλη ποιότητα στο φαγητό που μετακινείται, είτε το χειμώνα είτε το καλοκαίρι. Οπότε… καλύτερα στο κατάστημα όπου ο κόσμος μπορεί να απολαύσει την απόλυτη ποιότητα».

Το κατάστημα του Αιγάλεω στο οποίο τον συναντήσαμε προσφέρει 17 παραλλαγές μπέργκερ.  Ο Νίκος Κατσαντώνης επιθυμεί να ‘δοκιμάσει’ τη δημιουργικότητά του ‘ελληνοποιώντας’ το μπέργκερ, στο βαθμό που του επιτρέπει η συγκυρία. «Έχει πολύ ενδιαφέρον π.χ. να μαρινάρεις μια πανσέτα και να προχωρήσεις λίγο πιο πέρα».

Ποιο είναι το αγαπημένο του από τα προϊόντα που ο ίδιος έχει σχεδιάσει και παράγει; «Ενδιαφέρον έχει το Acid Burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι  220 γραμμαρίων, κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένο κρεμμύδι  με σιρόπι από μπαλσάμικο, τραγανό μπέικον και truffie mayo. Έχει μια αξέχαστη γεύση γιατί συνδυάζει είδη που σπανίζουν στην αγορά. Άλλωστε εμείς είμαστε αυτοί που καθημερινά ψωνίζουμε τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε γιατί το θεωρούμε ένα από τα πιο σημαντικά σε κάθε μαγαζί».

You might also like