Αναβλήθηκε  η γαστρονομική έκθεση W-eat στην Πάτρα

O ΣΚΕΑΝΑ επικαλείται το κακό επιχειρηματικό 'κλίμα' στον πόλη και το νομό

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας [ΣΚΕΑΝΑ] σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως αναβάλει την έκθεση γαστρονομίας W-eat, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα.

 

Η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος δεν παρέχει σαφείς πληροφορίες για τους λόγους της αναβολής του γαστρονομικού φεστιβάλ αλλά αναφέρεται γενικά στην δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει μερίδα του κλάδου στην Πάτρα και γενικότερα στην Αχαΐα. Αναφέρεται επίσης στην πρόσφατη κινητοποίηση στις 18 Μαρτίου. Όπως είναι γνωστό ο ΣΚΕΑΝΑ διαμαρτυρήθηκε κλείνοντας για μια ημέρα τα καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτυχία της κινητοποίησης ήταν καθολική και η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής του νομού, συμπεριλαμβανομένου και του Αιγίου, παρέμεινε κλειστή στις,18/3, για ολόκληρο το 24ωρο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του ΣΚΕΑΝΑ. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε  συγκέντρωση  στην Πλατεία Γεωργίου με μαζική συμμετοχή καταστηματαρχών (κεντρική φωτογραφία). 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο ΣΚΕΑΝΑ με απόλυτη συναίσθηση ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες συναδέλφους και το προσωπικό μας, που έκλεισαν στην Πάτρα και το Αίγιο και κατέκλυσαν την πλατεία, αλλά και την τρομακτικά πανελλήνια απήχηση που είχε η δράση μας, που έκανε τη ‘φωνή’ του κλάδου να ακουστεί για πρώτη φορά και:

  1. Βάζοντας σε απόλυτα συνδικαλιστική προτεραιότητα, τη βιωσιμότητα των καταστημάτων και το «αύριο» των εργαζομένων.
  2. Διαχειριζόμενος κατά τον καλύτερο τρόπο άμεσα, την απόλυτα επιτυχημένη κινητοποίηση .
  3. Οργανώνοντας το ταχύτερο δυνατόν πανελλήνια συνέλευση στην Πάτρα, με τους συλλόγους από όλη τη χώρα, με σκοπό την κοινή δράση.
  4. Ζητώντας την κατανόηση από τους δεκάδες εκθέτες και τους συνεργάτες.
  5. Θεωρώντας πως σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να κάνουμε γιορτές με χρεωμένα μαγαζιά.

Αποφάσισε να αναβάλει  την προγραμματισμένη  έκθεση W-eat και θα την πραγματοποιήσει όταν κρίνει πως οι συνθήκες για τον κλάδο είναι κατάλληλες».

Κλειστά καταστήματα στην Πάτρα, στις 18 Μαρτίου. Κινητοποίηση των εστιατόρων για τα προβλήματα του κλάδου που είχε μεγάλη συμμετοχή.
You might also like