Έλαια Gazpromneft με άδεια χρήσης στη βιομηχανία τροφίμων

Η εταιρεία είναι θυγατρική της Gazprom Neft & έχει λάβει διεθνή πιστοποίηση

Η εταιρεία Gazpromneft-Lubricants, θυγατρική της Gazprom Neft στον κλάδο των λιπαντικών ελαίων, απέκτησε πρόσφατα από το διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό NSF International το σημαντικό πιστοποιητικό * H1 (τυχαία επαφή με τα τρόφιμα) για τη σειρά προϊόντων Gazpromneft White Oil T που επιτρέπει τη χρήση τους στον εξοπλισμό επεξεργασίας τροφίμων.

 

Ο όσο το δυνατόν βαθύτερος καθαρισμός των ακατέργαστων πετρελαϊκών υλικών και η χρήση ειδικών εγκεκριμένων συστατικών καθιστούν τα συγκεκριμένα λευκά έλαια ασφαλή για ευρεία εφαρμογή σε βιομηχανίες τροφίμων, στην κλωστοϋφαντουργία, στις βιομηχανίες καλλυντικών και ιατρικών ειδών.

Το επίπεδο καθαρισμού του Gazpromneft White Oil T συμμορφώνεται πλήρως με τις τεχνικές απαιτήσεις που καθορίζονται από τον κώδικα FDA 178 3620  της ιδιαίτερα αυστηρής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (Food and Drug Administration).

 

Ο Vladimir Osmushnikov, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Gazpromneft-Lubricants δήλωσε σχετικά: «Για την επίσημη επιβεβαίωση συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις καθαρότητας αλλά και για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης από τους καταναλωτές, απαιτείται η επίσημη έγκριση ενός  ηγετικού φορέα ελέγχου, όπως η NSF. Το πιστοποιητικό του  NSF αποδεικνύει τα προϊόντα Gazpromneft White Oil T είναι πράγματι υψηλής ποιότητας».

Το Διεθνές Ίδρυμα Υγιεινής (International Sanitation Foundation) είναι ο μόνος διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος παρέχει ανεξάρτητες υπηρεσίες καταχώρησης για μη διατροφικά είδη όπως λιπαντικά που χρησιμοποιούνται στον εξοπλισμό επεξεργασίας τροφίμων και ποτών.


[Σημ.  Τα λευκά έλαια είναι διαυγή καθαρισμένη παραφίνη,  κλάσματα απόσταξης υδρογονανθράκων με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα ή πλήρη απουσία τοξικών πολυκυκλικών αρωματικών ενώσεων, βαρέων μετάλλων, καθώς κι ενώσεων που περιέχουν θείο και άζωτο].

You might also like