Εκδήλωση: ‘Υγιεινή & ασφάλεια τροφίμων’ από την SUCCESSKeys.GR

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα “Βασικές αρχές για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων στο σπίτι και στην εργασία”, που διοργανώθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου από την επιχείρηση SUCCESSKeys.GR και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Γλυφάδας.

 

Πρώτος εισηγητής ήταν ο Ιωάννης Γουσγούνης, χημικός μηχανικός, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της SUCCESSKeys.GR και το θέμα της εισήγησής του ήταν “Υγιεινή και Ασφάλεια των τροφίμων”.

Όπως ανέφερε ο κ. Γουσγούνης, “Η δημιουργία συνθηκών υγιεινής και η λήψη προληπτικών μέτρων ελέγχου, σε διάφορα στάδια της αλυσίδας τροφίμων, αποτελούν προϋποθέσεις για ασφαλή (χωρίς επιμολύνσεις) τρόφιμα από τα οποία δεν θα κινδυνεύσει η υγεία του καταναλωτή“. Επιπλέον επεσήμανε οτι “οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν αν είναι ευάλωτοι σε ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες ή δυσανεξίες“.

Ο Ιωάννης Γουσγούνης, χημικός μηχανικός, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της SUCCESSKeys.GR στο βήμα της εκδήλωσης, στη Γλυφάδα.

 

Δεύτερος εισηγητής ήταν ο Δημόκριτος  Ρουκάς DVM, Μικροβιολόγος – Υγιεινολόγος MSc PH, Επιστημονικός Διευθυντής στα Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών και το θέμα της εισήγησής του ήταν “Τροφικές Δηλητηριάσεις και Μέτρα Πρόληψης – Εφαρμογή της Νέας Νομοθεσίας για το νερό Ανθρώπινης Κατανάλωσης”.

Ο μικροβιολόγος παρουσίασε μικρόβια που εμπλέκονται στις συχνότερες τροφικές δηλητηριάσεις, τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά αυτών και τους τρόπους μετάδοσης, καθώς και τρόπους πρόληψης που σχετίζονται με το χειρισμό των τροφίμων. Επιπρόσθετα έγινε αναφορά από τον ίδιο για την υγιεινή του νερού σε σχέση με τη νέα νομοθεσία του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και τις απαιτήσεις του ΕΦΕΤ για τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και τον έλεγχο του νερού σε ότι αφορά την πρόληψη της νόσου των Λεγεωναρίων.

Τρίτος εισηγητής ήταν ο Μιχαήλ Τσιλιμιγκάκης διαιτολόγος – συγγραφέας και το θέμα της εισήγησής του ήταν “Τρόφιμα, Διατροφή και Υγιεινή Διαβίωση”. Όπως ανέφερε ο ομιλητής “Ένα γεύμα αλλιώς το αντιλαμβανόμαστε εμείς και διαφορετικά ο οργανισμός μας. Μετά την πέψη, οι τροφές μεταβολίζονται σε μακροθρεπτικά συστατικά που αποτελούν ενεργειακά έσοδα (πρωτεΐνες, λιπίδια, υδατάνθρακες), μικροθρεπτικά (βιταμίνες, μέταλλα, φυτοχημικά), νερό, μικρόβια κλπ. Η κατάσταση του σώματός μας «φαίνεται» με το Δείκτη Μάζας Σώματος και την περιφέρεια μέσης“.

Πρότεινε ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή και αυξημένη σωματική δραστηριότητα και θετική ψυχολογία, στοιχεία τα οποία ειδικά όταν εξατομικεύονται, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες υγιεινής διαβίωσης και ευζωίας.

You might also like