Στη συνταγή που παρουσιάζουμε παρακάτω ‘πρωταγωνιστεί’ ένα από τα προϊόντα της εταιρείας Peter’s Food & Co την οποία ευχαριστούμε για την παραχώρησή της. Η Peter’s Food & Co παρασκευάζει τρόφιμα από το 2013 και δραστηριοποιείται στον τομέα των delicatessen και gourmet προϊόντων, συνεργαζόμενη αποκλειστικά με Έλληνες καλλιεργητές.
Ινδικές πατάτες με σπόρους μουστάρδας
Συστατικά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλάκια του γλυκού σπόρους μουστάρδας από την Peter’s Food & Co.
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κιλό μικρές πατάτες, ξεπλυμένες αλλά όχι αποφλοιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους κορίανδρου
1/2 κουταλάκι κουταλάκι σκόνη κύμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού καγιέν
Εκτέλεση
– Θερμάνετε δύο κουταλιές της σούπας λάδι και τους σπόρους μουστάρδας σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία ή υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να ανοίξουν οι σπόροι. Προσθέτουμε τους σπόρους κύμινου και τον κουρκουμά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες κι ένα κουταλάκι του γλυκού αλατοπίπερο.
– Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας νερό. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες για περίπου 20-25 λεπτά.
– Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι, το κόλιανδρο, το κύμινο, το καγιέν και το αλάτι για να αποκτήσει το φαγητό γεύση. Μαγειρέψτε σε ανοιχτό τηγάνι, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρις ότου οι πατάτες αποκτήσουν χρυσό χρώμα για περίπου 8-10 λεπτά.
Συνδυάζονται τέλεια με αρνίσια μπριζολάκια, γιαούρτι και chutney ντομάτας από την Peter’s Food & Co.