Αυξάνουν τιμές οι ψητοπώλες

Ένα ολοκληρωμένο παράδειγμα από τη Νέα Σμύρνη

Η κίνηση για αύξηση της τιμής στο τυλιχτό σουβλάκι φαίνεται πως -αυτή τη φορά- θα βρει περισσότερους υποστηριχτές τουλάχιστον μεταξύ των ψητοπωλών οι οποίοι ανησυχούν για τη βιωσιμότητα των καταστημάτων τους και παρακολουθούν από κοντά τις εγχώριες αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις.

 

Αν και η πρόταση για τιμή 3 ευρώ στο τυλιχτό σουβλάκι μοιάζει ανέφικτη υπό τις παρούσες συνθήκες, αρκετοί επαγγελματίες δοκιμάζουν να αυξήσουν κατά κάποια λεπτά τις τιμές τους σε πλαίσιο λογικής και με στόχο να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα τιμολόγιά τους. Ενίοτε η κίνησή τους αυτή ‘δικαιολογείται’ με τον πιο συντεταγμένο τρόπο.

Έτσι λειτούργησε κι ο επιχειρηματίας του ‘Περίγυρου’, ενός από τα κορυφαία ψητοπωλεία της Νέας Σμύρνης ο οποίος, έγκαιρα, περίπου ένα 10ήμερο πριν την κίνηση ψητοπωλών υπό τον Γ. Πολύζο, είχε ήδη προχωρήσει σε αύξηση τις τιμής στο τυλιχτό και είχε μάλιστα δικαιολογήσει επίσημα τη συγκεκριμένη κίνησή του με μια απλή μεν αλλά ουσιαστική επιστολή προς τους πελάτες του.

Σε μια σπάνια για τα δεδομένα της αγοράς κίνηση, ο επιχειρηματίας ενημέρωσε γραπτώς με επιστολή του κοινό για την αύξηση του τυλιχτού στα 2,60 ευρώ, κίνηση η οποία όπως υποστηρίζει είναι απολύτως δικαιολογημένη από τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά κρέατος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Grill και άλλοι ψητοπώλες, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας έχουν αποφασίσει να αυξήσουν την τιμή του τυλιχτού στη ζώνη των 2,50- 2,60 ευρώ.

You might also like