Εκτός μείωσης ΦΠΑ ο καφές

Διαμαρτυρία από τον ΣΚΕΑΝΑ

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία διαμαρτύρεται γιατί η ελληνική κυβέρνηση εξαιρεί τα καταστήματα καφέ από τη μείωση του ΦΠΑ στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

 

Η ακριβής ανακοίνωση του δραστήριου Συλλόγου από την Πελοπόννησο έχει ως εξής:

H τροπολογία για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που κατατέθηκε σήμερα, επιβεβαίωσε τους φόβους του κλάδου για την εξαίρεση του καφέ, των αναψυκτικών και των ροφημάτων από τον μειωμένο συντελεστή.

Θεωρούμε παγκόσμια πρωτοτυπία τον διαχωρισμό της εστίασης και διχαστική την διάκριση των καταστημάτων μας από ενιαία φορολογική κλίμακα. Πάγιο αίτημα του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) είναι το μονοψήφιο ΦΠΑ σε όλες τις υπηρεσίες εστίασης και αναψυχής αλλά και την μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ως δύο από τα βασικά μέτρα που θα οδηγήσουν στην βιωσιμότητα του κλάδου.

Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή, την συμφωνία Κυβέρνησης και όλων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, ώστε να υπάρξει ενιαίος μειωμένος συντελεστής σε όλη την εστίαση χωρίς εξαιρέσεις.

Δηλώνουμε με κάθε δύναμη και υπευθυνότητα ότι ο σύλλογός μας παραμένει συμπαγής, εκφράζοντας συνολικά το αίτημα του ενιαίου συντελεστή σε όλη την εστίαση”. 

You might also like