Διττή Επαγγελματική Εκπαίδευση σε Τουρισμό και Εστίαση

Άρχισε ο πρώτος κύκλος ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε  ο πρώτος κύκλος της θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης του Προγράμματος Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε Τουρισμό και Εστίαση, που προσφέρεται μέσω του Εκπαιδευτικού Κέντρου DUAL Hellas του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

 

Οι εκπαιδευόμενοι στις ειδικότητες (α) Ξενοδοχοϋπάλληλος, (β) Ειδικός/-η Εστιατορίου και (γ) Μάγειρας – Μαγείρισσα, ξεκίνησαν κατά τη φετινή θερινή σεζόν την εξάμηνη ενδοεπιχειρησιακή τους εκπαίδευση, με κάλυψη όλων των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων, σε 4* και 5* ξενοδοχεία των μεγαλύτερων ελληνικών και διεθνών τουριστικών ομίλων, όπως: Robinson Club Kyllini Beach  (Κυλλήνη – Πελοπόννησος), Robinson Club Daidalos  (Κως), Atlantica Beach Resort Kos  (Κως), Atlantica Imperial Resort & Spa (Ρόδος) και Grand Resort Lagonissi (Αθήνα).

Το πρόγραμμα DUAL Hellas ακολουθεί το γερμανικό πρότυπο Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και διαρκεί τρία έτη. Κάθε έτος εκπαίδευσης περιλαμβάνει θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους κατά τη χειμερινή περίοδο, που διαρκεί από τον Νοέμβριο έως και το Μάρτιο. Συγκριτικό πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός, ότι το Εκπαιδευτικό Κέντρο DUAL Hellas στεγάζεται στο ξενοδοχείο Palmyra Beach Hotel στη Γλυφάδα, παρέχοντας στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να εκπαιδεύονται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Η θεωρητική εκπαίδευση συνοδεύεται από εξάμηνη υποχρεωτική κατ’ έτος ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση (Απρίλιος – Οκτώβριος), κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες εργάζονται σε συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με πλήρη μισθό, ασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα.

Με την ολοκλήρωση του τριετούς προγράμματος εκπαίδευσης οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στις γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις, προκειμένου να λάβουν πιστοποιητικό Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), που χορηγεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα εκπαίδευσης DUAL Hellas του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου είναι διαθέσιμες από το www.dual.com.gr όπως στα τηλ. 217 000 2030 και 210 64 19 000, E-Mail: [email protected]

You might also like