Ξεκίνησε το γαστρονομικό φεστιβάλ Spain On Your Plate

Στο εστιατόριο “Βυζαντινό” στο Hilton Athens- μέχρι τις 16 Ιουνίου.

Το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα και το ξενοδοχείο Hilton Athens, σε συνεργασία με το Ισπανικό Ινστιτούτο Εξαγωγών και Επενδύσεων ICEX διοργανώνουν το Γαστρονομικό Φεστιβάλ ‘Spain on your Plate’ το οποίο φιλοξενείται στο εστιατόριο “Βυζαντινό” στο Hilton Athens. Το φεστιβάλ ξεκίνησε προχθές και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιουνίου.
Ρεπορτάζ, φωτογραφίες: Θανάσης Αντωνίου

 

Δύο σημαντικοί εκπρόσωποι της  ισπανικής γαστρονομίας βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ελλάδα,  σχεδίασαν και πρόσφεραν στο κοινό ένα μενού ειδικά σχεδιασμένο για την περίπτωση, ενώ σε ένα κλειστό master class παρουσίασαν σε Έλληνες δημοσιογράφους και σεφ δύο υπέροχα πιάτα της ισπανικής κουζίνας που φέρουν τις σφραγίδες τους. Οι δύο σεφ είναι οι Ager Urigüen του εστιατορίου Txokoa Gastrobar και ο Álvaro Villasante, του εστιατορίου Paprica.

Ο Ισπανός σεφ Ager Urigüen του εστιατορίου Txokoa Gastrobar σερβίρει το κοινό που παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Γαστρονομικού Φεστιβάλ Spain on your Plate στο εστιατόριο Βυζαντινό στο Hilton Athens.

 

Στην εναρκτήρια εκδήλωση ο  Álvaro García-Rosales Sanz Οικονομικός και Εμπορικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα, παρουσίασε την ισχυρή βιομηχανία τροφίμων και ποτών της χώρας του η οποία πραγματοποιεί εξαγωγές ύψους 45 δισ. ευρώ και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η πρεσβεία για τη διείσδυση των ισπανικών προϊόντων στην ελληνική αγορά, μια αγορά απαιτητική, υψηλού επιπέδου και πλούσια κι αυτή σε ποιοτικά προϊόντα.

Κεφάτος και διαχυτικός με το ελληνικό κοινό, ο Ισπανός σεφ Álvaro Villasante, του εστιατορίου Paprica σερβίρει το κοινό που παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Γαστρονομικού Φεστιβάλ Spain on your Plate στο εστιατόριο Βυζαντινό στο Hilton Athens.

 

Οι δύο σεφ παρουσίασαν μια σειρά πιάτα όπως παέγια, μοσχαρίσια ουρά μαγειρεμένη με κρασί, ομελέτα με πατάτες κ.ά. και συνομίλησαν με τους παριστάμενους απαντώντας υπομονετικά στις ερωτήσεις τους. Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, οι δυο σεφ σε ένα κλειστό master class στην κουζίνα του εστιατορίου Βυζαντινό, παρουσίασαν δύο μοναδικές συνταγές της χώρας τους και συγκεκριμένα της βόρειας Ισπανίας.

Οι δυο σεφ στο Master class για Έλληνες συναδέλφους τους και δημοσιογράφους, στην κουζίνα του εστιατορίου Βυζαντινό, στο Hilton.

 

Συνομιλώντας με το Grill ο Álvaro Villasante επεσήμανε τις πολλές και σημαντικές ομοιότητες Ελλάδας και Ισπανίας όσο αφορά τη χρήση ποιοτικών πρώτων υλών και τη δημιουργία εξαίρετων μεσογειακών γεύσεων και αναφέρθηκε στην έκρηξη της ισπανικής υψηλής γαστρονομίας, κυρίως μέσω μιας χαρισματικής γενιάς σεφ που έβαλαν την ισπανική κουζίνα στο παγκόσμιο προσκήνιο.


Η συνέντευξη του Álvaro Villasante στο Grill θα δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος του περιοδικού το οποίο θα κυκλοφορήσει το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου.

You might also like