Επίσκεψη του Grill στο νέο Σχεδία Home

Κοινωνικό- συνεταιριστικό εστιατόριο στο ιστορικό Κέντρο της Αθήνας

Ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες τη λειτουργία του το εστιατόριο Σχεδία Home στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Νικίου 2, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σε μια από τις πλέον τουριστικές ζώνες της πρωτεύουσας.
Κείμενο, φωτογραφία: GrillMag Taste Team

 

Πρόκειται για μια κοινωνική- συνεταιριστική επιχείρηση η οποία δημιουργήθηκε από τη Σχεδία, το περιοδικό δρόμου που διανέμεται από άτομα που βρίσκονταν μέχρι πρόσφατα στο κοινωνικό, οικονομικό, εργασιακό και κοινωνικό περιθώριο. Αντίστοιχα στο εστιατόριο εργάζονται άτομα τα οποία στο παρελθόν υπήρξαν πωλητές της Σχεδίας, άτομα και εκπαιδεύτηκαν για τη νέα απασχόλησή τους από τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου που  έχει σχεδιάσει και το μενού του εστιατορίου.

Η σάλα του Σχεδία Home είναι φτιαγμένη με πολύ γούστο  και σε minimal αισθητική και αναδεικνύει όχι μόνο την ‘ταυτότητα’ του εγχειρήματος αλλά και την αισθητική των καλλιτεχνών που έργα τους (καθώς και χρηστικά μικροαντικείμενα) πωλούνται εντός του καταστήματος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Σχεδία Art.

Εμείς δοκιμάσαμε την ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με ντοματίνια, βινεγκρέτ από ταχίνι και γραβιέρα Αμφιλοχίας (9 ευρώ), το μισίκολο (τηγανιά χοιρινού) με λάχανο, αρωματισμένο με βασιλικό και ρίγανη (15 ευρώ) και κεφτεδάκια από βιολογικό κιμά κοτόπουλου με πουρέ γλυκοπατάτας (14 ευρώ), τα οποία συνοδεύσαμε με ένα ποτήρι μπίρα Nissos (3,5 ευρώ) κι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί Ορειβάτης ΠΓΕ (Οινοποιείο Ακριώτου, Πλαταιές Βοιωτίας στα 4,50 ευρώ).

Σημαντική εστιατορική και κοινωνική προσπάθεια που αξίζει να στηριχτεί. Τηλ. 2130231220.

You might also like