Ξεκίνησε το Theion με Ευσταθίου & Φωτιάδη στην Αγγλία

Το Theion, το νέο εστιατόριο με ελληνική κουζίνα στο Guildford, προάστιο του Λονδίνου είναι δημιούργημα των δύο συνεργατών του ήδη το πολύ επιτυχημένου Meat the Greek, οι οποίοι πλέον κάνουν ένα μεγάλο βήμα σε μια πόλη με πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο και στόχο να βάλουν στην γαστρονομική σκηνή του Surrey την Ελληνική κουζίνα.

 

Ο σεφ Μάνος Ευσταθίου είναι ο επικεφαλής, ο Νίκος Φωτιάδης δημιουργεί το μενού και κρατά την επιμέλεια με την συνεισφορά του Γιάννη Μπαξεβάνη.

Όπως αναφέρει ο Ν. Φωτιάδης, «Στο εστιατόριο Theion δημιουργήσαμε ένα εδεσματολόγιο που θεωρούμε οτι αντιπροσωπεύει την Ελλάδα. Αποφύγαμε ‘αλλοιώσεις’ και όπως  λέει ο chef μας Μάνος Ευσταθίου, βγάλαμε τίμια πιάτα της ελληνικής κουζίνας με πολύ καλές τεχνικές που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά. Λόγω της συμμετοχής μας στην Brigade Slow food, τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην πλειοψηφία τους είναι ελληνικά και με αυτόν τον τρόπο τιμούμε τους παραγωγούς μας και στηρίζουμε τα τοπικά μας προϊόντα».

 

Μερικά από τα ελληνικά προϊόντα που θα αξιοποιεί καθημερινά το νέο εστιατόριο είναι  η φέτα ΠΟΠ Καλαβρύτων, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Λακωνίας, ο μαύρος χοίρος Όλυμπου ταϊσμένος με ελιά, το ζυγουράκι από τις Πρέσπες, ο Καπαδοκικός άοσμος παστουρμάς από τη Νέα Καρβάλη Καβάλας, ο γαύρος και η σαρδέλα Καβάλας, τα σκιουφιχτά της Κρήτης, το άθερμο πετιμέζι Μεσσηνίας και καλούδια της Μεσσηνιακής παράδοσης.

You might also like