Νίκος Σουρμπάτης: νέος Greek World Class Bartender 2019

Θα ταξιδέψει στη Γλασκόβη για τον παγκόσμιο τελικό του World Class Competition

O bartender από το μπαρ Τhe Clumsies επικράτησε στο World Class Greece Finals 2019 και αναδείχθηκε πανηγυρικά ο Έλληνας Bartender of the Year.

 

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος στον χώρο εκδηλώσεων Έβδομος παρευρέθηκαν οι 12 επίδοξοι φιναλίστ του Ελληνικού τελικού του World Class Competition. Luxury spirits, μοντέρνες τεχνικές, εποχικά συστατικά και αγωνία κατέκλυσαν το φετινό διαγωνιστικό σκέλος του παγκόσμιου αυτού θεσμού, ενώ οι φιναλίστ έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Με τις τρεις δοκιμασίες για αυτή τη χρονιά, να είναι εμπνευσμένες από τις παγκόσμιες τάσεις στον κλάδο των ποτών, νικητής αναδείχθηκε ο Νίκος Σουρμπάτης από το bar The Clumsies. Ο bartender εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή και κατάφερε να ξεχωρίσει, με τα ιδιαίτερα σερβιρίσματα και τη βαθιά του γνώση για τα αποστάγματα. Επόμενος σταθμός για τον Έλληνα νικητή είναι η Γλασκόβη, όπου και θα λάβει μέρος, στον μεγαλύτερο διαγωνισμό της bartending κοινότητας, το World Class Global Finals 2019, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

 

 

Οι κριτές του φετινού τελικού David Broom (βραβευμένος συγγραφέας βιβλίων whisky, μεταξύ των οποίων και το The World Atlas of Whisky), Dennis Tamse (Global Relationships Director για το αποστακτήριο Nolet της Ketel One Vodka), Gökhan Kuşoğlu (World Class Turkey 2018 Winner και Global Top 4 Finalist), αξιολόγησαν το γευστικό προφίλ των δημιουργιών, την πολυπλοκότητα των τεχνικών, καθώς την ικανότητά των διαγωνιζομένων να παρουσιάζουν τα σερβιρίσματά τους μπροστά στο κοινό.


Ο Νίκος Σουρμπάτης, θα ταξιδέψει στις 25 Σεπτεμβρίου, στην Γλασκόβη, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στον παγκόσμιο τελικό του World Class Competition 2019.

You might also like