Σόλο: επεκτείνει την παραγωγή της η ζυθοποιία από την Κρήτη

Ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια του νέου της ζυθοποιείου στην Καλλιθέα Ηρακλείου, η βραβευμένη Κρητική μικροζυθοποιία «Σόλο» προχώρησε πρόσφατα σε επέκταση της γραμμής παραγωγής της με την προσθήκη 5 νέων δεξαμενών ζύμωσης  τετραπλασιάζοντας την παραγωγική της δυναμικότητα σε 200.000 λίτρα ετησίως.

 

Τέσσερα χρόνια μετά την εμφάνιση της στην ελληνική σκηνή της craft ζυθοποιίας η Σόλο παραμένει η κορυφαία  ελληνική ζυθοποιία βάσει της παγκόσμιας πλατφόρμας βαθμολόγησης του UNTAPPD, έχοντας κυκλοφορήσει  πάνω από 45 ετικέτες μπύρας στην εγχώρια και διεθνή αγορά, μεταξύ των οποίων, αρκετές σε συνεργασία με διεθνείς ζυθοποιίες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι δημιουργοί της Σόλο: (από αριστερά) Nικόλας Λουκάκης, Kjetil Jikiun, Κωστής Σταυρακάκης.

 

Στο πλαίσιο επέκτασης του διεθνούς δικτύου της, η «Σόλο» έκανε πρόσφατα και την επίσημη είσοδο της στη Σκανδιναβία με προωθητικές ενέργειες στις δέκα σημαντικότερες πόλεις της Νορβηγίας. Η εταιρεία πραγματοποίησε από 25 Μαΐου έως 6 Ιουνίου στο μεγαλύτερο Tap Takeover tour που έχει ποτέ λάβει χώρα στη χώρα των φιόρδ. Δέκα ετικέτες με την υπογραφή τoυ πρωτεργάτη της Νορβηγικής craft επανάστασης και εμπνευστή της πρώτης craft ζυθοποιίας επί Νορβηγικού εδάφους, Kjetil Jikiun, μεταξύ των οποίων δύο νέες συνταγές με χαρούπι και μάραθο που μοσχοβολούνε Κρήτη.

You might also like