Συνταγή: Κολοκυθάκια στο φούρνο

Με προϊόντα της Peter’s Food & Co

Στη συνταγή που παρουσιάζουμε παρακάτω ‘πρωταγωνιστεί’ ένα από τα προϊόντα της εταιρείας Peter’s Food & Co την οποία ευχαριστούμε για την παραχώρησή της. Η Peter’s Food & Co παρασκευάζει τρόφιμα από το 2013 και δραστηριοποιείται στον τομέα των delicatessen και gourmet προϊόντων, συνεργαζόμενη αποκλειστικά με Έλληνες καλλιεργητές.

 

Κολοκυθάκια στο φούρνο

Υλικά:

  • 1,2 κλ. κολοκυθάκια
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 γρ. φρέσκο φασκόμηλο
  • 180 ml πιπέρι ντομάτα Chutney από την Peter’s Food & Co.
  • 75 γρ. κάστανα
  • 75 γρ. ρυζιού basmati
  • 75 γρ. αποξηραμένα cranberry
  • μία πρέζα μπαχαρικά
  • κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

[1] Κόψτε προσεκτικά τα κολοκυθάκια κατά μήκος, μετά αφαιρέστε και κρατήστε τους σπόρους. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε το εσωτερικό του, το οποίο θα χρησιμοποιήσετε για τη γέμιση.

[2] Ψιλοκόβουμε τη σάρκα με σπόρους και βάζουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 2 κουταλιές λάδι.

[3] Ψιλοκόψτε και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας τακτικά, ενώ συμπληρώνετε με το φασκόμηλο, το chutney και τα κάστανα.

[4] Ανακατεύουμε στο τηγάνι το ρύζι, τα cranberry και τα μπαχαρικά, προσθέτουμε μια καλή πρέζα αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε καλά. Τηγανίζετε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά.

[5] Αλείψτε τα κολοκυθάκια με λάδι, αλάτι και απλώστε επιπλέον φύλλα βοτάνων.

[6] Τοποθετήστε τη γέμιση στα κολοκυθάκια, τυλίχτε τα με αλουμινόχαρτο και βάλτε τα στο ταψί. Ψήστε για περίπου δύο ώρες, ή μέχρι να μαλακώσουν και να μαγειρευτούν.

You might also like