Γεύσεις Θιβέτ στο Chomolungma στην Πλατεία Καρύτση

Νέο street food spot από τον σεφ Ιωάννη Δημητρίου  

Chomolungma στο Θιβέτ αποκαλούν την κορυφή Έβερεστ και σημαίνει ‘Θεά- Μητέρα της Γης’. Με τον ίδιο τίτλο ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν μερικές ημέρες ένα μικρό street food spot στην Πλατεία Καρύτση  (Καρύτση 10) το οποίο διαθέτει στο κοινό  ΜοΜοs και Θιβετιανές λιχουδιές.
Κείμενο, φωτογραφία: GrillMag Taste Team

 

Τα MoMos είναι μικρές ζυμαρένιες μπουκίτσες με γέμιση, που μοιάζουν καταπληκτικά με τα ποντιακά μαντί. Προσφέρονται συνήθως ατμιστά, μαγειρεμένα δηλαδή στον ατμό, αλλά και τηγανιτά ή sauté, δηλαδή ελαφρά τσιγαρισμένα.

Εμείς δοκιμάσαμε το ελαφρώς πικάντικο χοιρινό με chutney μάνγκο (υπέροχη σάλτσα με ψιλοκομμένο λάχανο), υπάρχουν όμως και γεμίσεις λαχανικών (με chutney πιπεριάς), κοτόπουλου (με dressing κάρι) και μοσχαριού (με sweet chilli mayo), σε τιμές που κυμαίνονται από 4,60- 4,80 ευρώ το πιάτο (τέσσερις μπουκίτσες).

O σεφ Ιωάννη Δημητρίου επί το έργον, υπό το βλέμμα του Δαλάι Λάμα.

 

Στο κατάστημα προσφέρονται λιχουδιές όπως ρίζα λωτού με sauce από τσάι matcha, μπουκιές τυρών με μυρωδικά και πίτα μοναχών με μπουκιές τυριών, λαχανικά και dressing σε τιμές που κυμαίνονται από 3,30 μέχρι 4,10 ευρώ. Όπως είναι φυσικό σε ένα τέτοιο κατάστημα προσφέρονται και δύο Buddha Bowls (λαχανικών με σιτάρι και dressing masala και οσπρίων με dressing παντζάρι-γιαούρτι) στα 4,90 ευρώ.

Τσάι Ιμαλάιων και αλκοολούχο ρόφημα kombucha (μεταξύ άλλων ποτών/ ροφημάτων) συνοδεύουν τις ασιατικές γεύσεις του σεφ Ιωάννη Δημητρίου (απόφοιτος της σχολής Le Monde) οποίος  μετά από μια 15ετία σε διάφορα σημαντικά εστιατόρια της Αθήνας, του Funky Gourmet συμπεριλαμβανομένου,  αποφάσισε να κάνει το δικό του επιχειρηματικό βήμα.

You might also like