Acmon Systems: έστησε μονάδα οξοποίησης στην Μινέρβα

H Acmon Systems (Acmon Group) ολοκλήρωσε με επιτυχία τη νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής ξυδιού ‘ΤΟΠ’ της εταιρίας Μινέρβα στο Σχηματάρι. Πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα παραγωγής από την παραλαβή οίνου έως και την παράδοση ξιδιού προς συσκευασία, με δυνατότητα παραγωγής 3.000 τόνων ετησίως, σχεδιασμένη σύμφωνα με τα υψηλοτέρα των προτύπων υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.

 

Η μονάδα κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη, αποτελώντας αντιπροσωπευτικό μοντέλο του Industry 4.0 με σύστημα αυτοματισμού το οποίο υλοποιήθηκε σε πλατφόρμα ΤΙΑ Portal της Siemens με τη σειρά PLC, S7-300 η οποία και αναλαμβάνει τον αυτοματισμό συνολικά της νέας γραμμής παραγωγής.

Συγκεκριμένα, σχεδιάστηκε μια ολόκληρη σειρά ανοξείδωτων δεξαμενών αποθηκευτικής ικανότητας 200 κυβικών μέτρων για την παραλαβή οίνου καθώς και πολλές μικρότερες για την παραλαβή και αποθήκευση γλεύκους, μηλόξυδου, ροδόξυδου καθώς και του ημιέτοιμου  πυκνού ξυδιού κλπ. Προστέθηκε κατάλληλος εξοπλισμός σε όλα τα στάδια επεξεργασίας, για τη μετουσίωση, οξοποίηση, παστερίωση, διαύγαση, αραίωση και ανάμιξη καθώς επίσης και για την παραγωγή ειδικών προϊόντων όπως Βαλσάμικο.

Σε δήλωσή της, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Μινέρβα Ελαιουργική Χρυσάνθη Μπόνου, τονίζει: «Πρόκειται για μια επένδυση που υπακούει στην επενδυτική στρατηγική της Μινέρβα, για συνεχή ανάπτυξη με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η μεταφορά στο Σχηματάρι και ο πλήρης εκσυγχρονισμός της μονάδας του ΤΟΠ αρμόζει και επιβεβαιώνει την ηγετική θέση των προϊόντων μας στην αγορά, με μερίδια που ξεπερνούν το 30%. Παράλληλα, μας προσδίδει σημαντικές δυνατότητες τόσο για τη διεύρυνση της παραγωγικής δυναμικότητας όσο και για τη δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων και συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξή μας στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά».

Σχολιάζοντας τη  νέα μονάδα, ο Γενικός Διευθυντής της Acmon Systems Κυριάκος Μεταξάς δήλωσε: «Η υπερσύχρονη Μονάδα της «Μινέρβα» αποτελεί σημείο αναφοράς για την AcmonSystems ως πρότυπο έργο σε επίπεδο σχεδιασμού, κατασκευής και αυτοματοποίησης τόσο για την Ελληνική όσο και τη Διεθνή Αγορά. Παραμένοντας πιστοί στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, η AcmonSystems αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι βρίσκεται στην κορυφή των εξελίξεων της τεχνολογικής επιστήμης, προσφέροντας σφαιρική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση στους συνεργάτες της, εφαρμόζοντας τα πιο αυστηρά πρότυπα ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας που οφείλει κάθε εργοστάσιο τροφίμων να πληροί».

You might also like