Roseta Cruda και Ελληνοϊταλική γευστική συμμαχία
Μια ιδιαίτερη bagetaria στο Σύνταγμα
Μικρό στενάκι της οδού Διομείας, στη συμβολή με την Ερμού (κάτω από την οδό Βουλής), ένα νέο street food spot έρχεται να παντρέψει στοιχεία της ελληνικής τυροκομίας κι αρτοποιίας με την πλούσια παράδοση των ιταλικών αλλαντικών και τυριών. Πρόκειται για μια bagetaria, δηλαδή ένα σαντουιτσάδικο, το Roseta Cruda το οποίο εδώ και μερικές εβδομάδες προσφέρει στους Αθηναίους αλλά και τους τουρίστες ιδιαίτερα σάντουιτς.
Το κατάστημα ανήκει στον Πατρινό στην καταγωγή Ανδρέα Κατσίκα ο οποίος έχει προϋπηρεσία στο χώρο της μεγάλης λιανικής αλλά και στον συμβουλευτικό κλάδο. Αναζητώντας το νέο επαγγελματικό του βήμα αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μικρό αλλά γουστόζικο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας το οποίο προσφέρει πολύ παραδοσιακά σάντουιτς με διάφορα ιδιαίτερα ελληνικά και ιταλικά τυριά και ορισμένα εξαιρετικά αλλαντικά από την Ιταλία. Τα σάντουιτς συνοδεύονται από μερικές ενδιαφέρουσες σάλτσες (pesto alla Genovese, Crema di pomodorini, τρούφα, μουστάρδα Ντιζόν κ.ά.) ενώ στα ποτά κυριαρχούν ιταλικά κρασιά και premium αναψυκτικά.
Εμείς δοκιμάσαμε μια μπαγκέτα με καπνιστή γραβιέρα Τσαγαλάκη από την Κρήτη και σαλάμι Νάπολης και κόκκινη γλυκιά σάλτσα (4 ευρώ), αλλά θα ‘επιστρέψουμε’ για να δοκιμάσουμε και τα υπόλοιπα προϊόντα που χρησιμοποιεί για τα σάντουιτς όπως τα τυριά Grana Padano, Provolone, Pecorino Toscano, Mozzarela di Bufala κ.ά. και τα ξεχωριστά αλλαντικά όπως το Prosciutto di San Daniele και το Prosciutto Cotto, τη Mortadella Bologna κ.ά.