Χορτοφαγικά και βίγκαν ξενοδοχεία σε πρώτη επιλογή

Έρευνα: Αλλαγές στον τρόπο επιλογής ξενοδοχείων από τους χορτοφάγους

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Technomic με τίτλο «Healthy Eating Consumer Trend Report» η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν του 2018, περίπου το 40% των καταναλωτών που ρωτήθηκαν ανέφεραν ότι ενδιαφέρονται για υγιεινές διατροφικές επιλογές τόσο κατά τη διάρκεια της καθημερινής ζωής τους στους τόπους διαμονής τους όσο και κατά τη διάρκεια των ταξιδιών και των διακοπών τους.

 

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους αναλυτές της Technomic, ότι όλο και περισσότεροι ξενοδόχοι θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τα νέα δεδομένα και να  προσφέρουν χορτοφαγικές και βίγκαν επιλογές τόσο στα σνακ μπαρ όσο και στα εστιατόρια των μονάδων τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι καταναλωτές που αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, δεν τρώνε δηλαδή ένα από τα πιο γρήγορα, εύκολα και δημοφιλή πιάτα των σνακ μπαρ των ξενοδοχείων το γιαούρτι με μέλι (οι βίγκαν το αποφεύγουν κι αυτό) και ξηρούς καρπούς. Αν και στην λιανική αγορά υπάρχουν αρκετές επιλογές, στις ξενοδοχειακές μονάδες οι δυνατότητες των βίγκαν είναι σαφώς λιγότερες.

Κι όμως, σύμφωνα με τους αναλυτές της Technomic, εναλλακτικοί τύποι γάλακτος όπως το ‘γάλα σόγιας’, το ‘γάλα αμυγδάλου’ και το ‘γάλα καρύδας’,  θα μπορούσαν να προσφέρονται από τα σνακ μπαρ αλλά και τα μίνι μάρκετ των ξενοδοχειακών μονάδων.

Δεύτερο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα plan based μπέργκερ τα οποία έχουν πλέον εισέλθει στα μενού αρκετών ξενοδοχειακών μονάδων, ακόμα και στην Ελλάδα που με μια σχετική καθυστέρηση εντάσσεται κι αυτή στο ‘πράσινο κύμα’.

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές, είτε στη λιανική και στην εκτός οικίας εστίαση προτιμούν αυτό την προσομοίωση κρέατος, ενώ αυξάνεται και η κατανάλωσή τους στον ξενοδοχειακό τουρισμό.

Ήδη η εταιρεία Foodelco, η οποία φέρνει στην Ελλάδα το διάσημο φυτικό Beyond Burger της αμερικανικής -εισηγμένης πλέον στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης- Beyond Meat, έχει τοποθετήσει το προϊόν σε αρκετά πεντάστερα ελληνικά ξενοδοχεία.

You might also like