Συνταγή: Ψητά φασόλια με ζαμπόν

Με προϊόντα της Peter’s Food & Co

Το Grill  παρουσιάζει μια συνταγή στην οποία αξιοποιούνται ιδιαίτερα προϊόντα της εταιρείας Peter’s Food & Co την οποία ευχαριστούμε για την παραχώρηση της συνταγής. Η Peter’s Food & Co παρασκευάζει τρόφιμα από το 2013 και δραστηριοποιείται στον τομέα των delicatessen και gourmet προϊόντων, συνεργαζόμενη αποκλειστικά με Έλληνες καλλιεργητές.

 

Ψητά φασόλια με ζαμπόν

Υλικά

  • 1 πακέτο φασόλια
  • κομμάτια καπνιστό ζαμπόν κότσι
  • 2 κούπες νερό
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο
  • 2 κγ σκόνη σκόρδου
  • 2 κγ σκόνη κρεμμυδιού
  • 240 ml BBQ Sauce της Peter’s Food & Co.
  • 180 ml καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κγ αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κγ γαρύφαλλο
  • 2 κγ Scorpion Kiss της Peter’s Foods & Co

Εκτέλεση

[1] Ξεπλύνετε τα φασόλια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας και αποστραγγίστε τα.

[2] Σε μεσαία φωτιά, μαγειρέψτε τα φασόλια, το ζαμπόν, το νερό, το κρεμμύδι, ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου και ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού. Μαγειρέψτε σε σκεπασμένο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι τα φασόλια είναι γίνουν τρυφερά, για 8-10 λεπτά.

[3] Προσθέστε την σάλτσα μπάρμπεκιου, την καστανή ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και την σκόνη κρεμμυδιού που έχουν απομένει και το Scorpion Kiss. Συνεχίστε το μαγείρεμα στο σκεπασμένο σκεύος  για περίπου 30 λεπτά.

You might also like