Ξεκινάει την Πέμπτη 5/9 το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας

Στη Σίφνο, πατρίδα του Νικόλαου Τσελεμεντέ- Αντιπροσωπεύονται 24 περιοχές

Κάθε χρόνο στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το τριήμερο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές». Φέτος η εκδήλωση έφτασε στην 13η διοργάνωσή της και θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 5-7 Σεπτεμβρίου, στον Αρτεμώνα της Σίφνου.

 

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου: «Σήμερα μετά από πολλά Φεστιβάλ, πολλά ταξίδια πολλών ανθρώπων, πολλή εθελοντική δουλειά, δύο προγράμματα Leader και τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σίφνου, έχουμε τη μεγαλύτερη πολιτιστική διοργάνωση στις Κυκλάδες με την πλειοψηφία των νησιών να στέλνουν αντιπροσώπους, τους περισσότερους Δήμους να στηρίζουν αυτές τις συμμετοχές, με αντιπροσωπείες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και αντιπροσωπείες από το εξωτερικό, με παραδοσιακούς μουσικούς και χορευτές, με ενημερωτικές ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, εθίμων και τεχνών, με περισσότερους από 400 φιλοξενούμενους και περισσότερους από 100 εθελοντές να κάνουν το μακρινό όνειρο κοντινή πραγματικότητα».

Εκτός των πολλών ελληνικών συμμετοχών, φέτος και για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ θα συμμετέχει αποστολή από την Αίγυπτο που θα παρουσιάσει συνταγές του βορειοαφρικανικού κράτους. Το Φεστιβάλ έχει ενταχθεί στην από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε. στο τοπικό Πρόγραμμα Προσέγγισης LEADER.


Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας εδώ.

You might also like