Ξεκινάει σήμερα το Athens Beer Festival

Στην Πλατεία Κοτζιά και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Το Athens Beer Festival, το οποίο ξεκινάει σήμερα στην Πλατεία Κοτζιά, στο κέντρο της Αθήνας, επί 19 συναπτά έτη, υπηρετεί τη μπίρα στην Ελλάδα, προάγει την κουλτούρα της, στηρίζει τις προσπάθειες των Ελλήνων ζυθοποιών και κάθε χρόνο καινοτομεί.

 

Από φέτος ξεκινά μια καινούρια καινοτομία στο χώρο του φεστιβάλ. Κάθε χρόνο θα υπάρχει και μια τιμώμενη χώρα από αυτές που έχουν ιστορία και κουλτούρα μπίρας. Η φετινή διοργάνωση τιμάει την Τσεχία, μια χώρα με παράδοση στη παραγωγή μπίρας και κουλτούρα που λίγες χώρες στο κόσμο έχουν να επιδείξουν αντάξια της.

Δεκάδες μπίρες από τη χώρα αυτή που τις περισσότερες θα δείτε και θα γευτείτε για πρώτη φορά, θα κατακλείσουν το χώρο του φεστιβάλ. Happenings, διαγωνισμοί, εκπληκτικά δώρα, μοναδικές live συναυλίες από καταξιωμένα μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες, είναι αυτά που θα κάνουν το Athens Beer Festival, μία πραγματική φιέστα της μπίρας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές: «Η μεγάλη ποικιλία από ελληνικές και εισαγόμενες μπίρες, κάποιες εκ των οποίων εισάγονται στη χώρα μας για πρώτη φορά και η ποιοτική αναβάθμιση των προσφερομένων εδεσμάτων, υπόσχονται μία γευστική ευφορία που θα είναι ανεπανάληπτη. Παράλληλα θα προσπαθήσουμε να σας μυήσουμε στην κουλτούρα της μπύρας, τις ιδιαιτερότητες των στυλ και των γεύσεων της, καθώς και στους κατάλληλους συνδυασμούς μπύρας και φαγητού, για την απόλυτη απόλαυση της».

Σε ένα χώρο ιστορικό που περικλείεται από την οδό Αθηνάς, με είσοδο ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο της Πρωτεύουσας, την οδό Αιόλου, έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας με φόντο το κλασσικό κτίριο του Μουσείου της Εθνικής Τράπεζας, το  19o Athens Beer Festival για 12 ημέρες θα γίνει το κέντρο διασκέδασης στην πρωτεύουσα.

 

50 ετικέτες μπίρας σε draft και φιάλες από την Ελλάδα. 30 περίπου ετικέτες από την Τσεχία , 20 και πλέον από Βέλγιο , Γερμανία και USA και πάνω από 20 απ’ όλο τον υπόλοιπο κόσμο , θα είναι για φέτος ο Πόλος έλξης για να επισκεφθείτε το 19ο Athens Beer Festival.

Φαντασμαγορικά εγκαίνια , ειδικά χωροθετημένα beer garden , ειδικά stand για ελληνικές μικροζυθοποιίες και gipsy brewers,  ελληνική και διεθνή προσεγμένη κουζίνα καθώς και ζωντανή μουσική από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες , συμπληρώνουν το παζλ αρωμάτων , γεύσεων  και διασκέδασης του Athens Beer Festival.


Τιμές εισιτηρίων: Δευτέρα έως Πέμπτη 3€ – Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 5€. * Special events στις  6,11,13 & 14/9, τιμή 6€. Κάτω των 12 ετών και ΑΜΕΑ είσοδος ελεύθερη. Φοιτητές – άνεργοι 3€ όλες τις ημέρες. Λειτουργία: 4 Σεπτεμβρίου – 15 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα-Σάββατο 13.00 -02.00 Κυριακή 12.00 -02.00

You might also like