Νέο κατάστημα από ‘Τα Καραμανλίδικα του Φάνη’

'Εργαστήριο' για λιανική κι εστίαση, στην Ερμού 119

Σε φάση ανάπτυξης βρίσκεται το ιστορικό παστιρματζίδικο της οδού Ευριπίδου 41, του επιχειρηματία Φάνη Θεοδωρόπουλου,  το οποίο μετά από την επέκτασή του το 2014, δημιουργώντας  στην οδό Σωκράτους ένα πρωτότυπο κατάστημα -αναβιώνοντας το βυζαντινό ‘παστομαγειρείο’- λάνσαρε  πριν λίγες εβδομάδες ένα νέο project στη σειρά ‘Καραμανλίδικα του Φάνη’,  δημιουργώντας το ‘Εργαστήρι της οδού Ερμού 119’.

 

Στο ‘Εργαστήρι’ της οδού Ερμού 119, κοντά στην Ποικίλη Στοά, οι πελάτες μπορούν να γευτούν τα βυζαντινά ‘προσφούρνια’ (έτσι ονομάζονταν, στους χρόνους του Βυζαντίου, τα ψωμάκια που ψήνονταν σε υπαίθριους φούρνους, μαγειρεία και παστομαγειρεία), τα οποία παρασκευάζονται από τις αγνές πρώτες ύλες των Καραμανλίδικων του Φάνη και ψήνονται σε ξυλόφουρνο.

 

Υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσει ο πελάτης το δικό του προσφούρνιο, με εκλεκτά τυριά παραγωγών μικρής κλίμακας και αλλαντικά Ανατολίας, που παράγονται με τις συνταγές και την πείρα της Καραμανλίδικης τέχνης από την Καππαδοκία.

Στο νέο κατάστημα, το ‘Εργαστήρι’, το οποίο απευθύνεται σε μεγάλο βαθμό στην έντονα τουριστική αγορά του Μοναστηριακίου,  μπορείτε να δοκιμάσετε και να ψωνίσετε χειροποίητο σουτζούκι, αυθεντικούς καραμανλίδικους παστουρμάδες ωρίμανσης και σπάνια τυριά από όλη την Ελλάδα: άλμης, καπνιστά, παλαιωμένα, αγελαδινές και αιγοπρόβειες γραβιέρες, φρέσκα κατσικίσια, τυριά ΠΟΠ & delicatessen.

Καραμανλίδικος μουσακάς με παστουρμά.

 

Το κατάστημα όμως λειτουργεί και ως ψητοπωλείο όπου ο πελάτης μπορεί να γευτεί καραμανλίδικους μεζέδες και νέα, μερακλίδικα ζεστά πιάτα, που ψήνονται στα κάρβουνα, σε ξυλόφουρνο. Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετικό δελτίο Τύπου: «Το ψήσιμο στον ξυλόφουρνο προσφέρει αξεπέραστη νοστιμάδα, δίνει χαρακτήρα στη γεύση και αναδεικνύει τα άρωμα και την ποιότητα των αγνών πρώτων υλών που χρησιμοποιούμε στα Καραμανλίδικα του Φάνη».

Κιουνεφέ με κρέμα από κατσικίσιο γάλα.

 

Στο Εργαστήρι της οδού Ερμού 119, προσφέρονται και παραδοσιακά γλυκά και επιδόρπια όπως κιουνεφέ και μπακλαβάδες που παρασκευάζονται με αγνό βούτυρο, καζάν ντιπί, παστέλι, ρυζόγαλο, καθώς και σπιτικές μαρμελάδες.


Ερμού 119, 10555, Αθήνα. Λειτουργία: Δευτέρα – Σάββατο, πώληση & Εστίαση, 13:00 – 23:00. Τηλέφωνο: 210 3219 119.

You might also like