Ήρθε το ΠΓΕ Πέπλο 2018, από το Κτήμα Σκούρα

Ένα νέο κρασί στην κατηγορία Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος κυκλοφόρησε από την εταιρεία του Γιώργου Σκούρα. Το Πέπλο είναι 1/3 Αγιωργίτικο, 1/3 Syrah και 1/3 Μαυροφίλερο, όπου κάθε ποικιλία συμμετέχει ισόποσα στο κρασί, ενώ όλοι οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα.

 

Το Αγιωργίτικο ωριμάζει σε βαρέλια ακακίας, το Syrah ωριμάζει στις οινολάσπες του σε ανοξείδωτη δεξαμενή και το Μαυροφίλερο σε πήλινους αμφορείς μαζί με τη φλούδα του για 4 μήνες. Οι φλούδες του Μαυροφίλερου προκειμένου να εμβαπτίζονται στους αμφορείς και να ελέγχονται, βρίσκονται μέσα σε ύφασμα (τουλπάνι‐ πέπλο) με τη βοήθεια του οποίου πιέζεται η μάζα στο τέλος -με το χέρι- προκειμένου να παρθεί το νεαρό κρασί. Αυτή η λεπτομέρεια δίνει το όνομά της στο κρασί.

Το χρώμα είναι λαμπερό, φίνο, το απόλυτο κοραλί με ανταύγειες κόκκινου χρυσού. Στη μύτη κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα, το κεράσι, η φράουλα, εσπεριδοειδή, λευκά άνθη, μέλι, λίγη βιολέτα και μια ιδέα ορυκτότητας. Το στόμα είναι γεμάτο νεύρο κ οξύτητα, λιπαρό, δροσερό, πολύπλοκο, πολυεπίπεδο (ακακία, πηλός, γλυκιά βανίλια, μέταλλο, δομή) ενώ τα αρώματα στόματος ακολουθούν πιστά αυτά της μύτης με κυρίαρχη την παρουσία του γλυκολέμονου και των εσπεριδοειδών. Η επίγευση έχει διάρκεια και πολυπλοκότητα.

You might also like