DIRTYMANΗ: νέο κατάστημα street food, στο Κουκάκι

Το μικρό “βρώμικο” αδερφάκι του πετυχημένου εστιατορίου ΜΑΝΗΜΑΝΗ

Η ομάδα του εστιατορίου ΜΑΝΗΜΑΝΗ που μετρά 15 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην εστίαση δημιούργησε στο Κουκάκι και πολύ κοντά στο αρχικό κατάστημα (Φαλήρου 10), το DIRTYMANH, επί της  Δημητρακοπούλου 5, ένα γουστόζικο street food spot σε μια περιοχή της Αθήνας που έχει γνωρίζει και συνεχίζει να βιώνει, εντυπωσιακή τουριστική και γαστρονομική ανάπτυξη.

 

Το DIRTYMANH έχει τα χαρακτηριστικά μιας καντίνας- ψητοπωλείο, που εμφανίζεται σαν να έχει ‘παρκάρει’ για λίγο στο Κουκάκι, κοντά στην Ακρόπολη, φέροντας στον δρόμο συνταγές και υλικά από τη Μάνη και την Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος Φουρούλης βρίσκεται πίσω από το μενού που έχει σχεδιαστεί με βάση την ελληνικότητα, τους αγαπημένους συνδυασμούς του ΜΑΝΗΜΑΝΗ.

Όλα τα κρέατα του DIRTYMANH προέρχονται από τη Μάνη και το χοιρινό από τη μικρή παραδοσιακή χοιροτροφική μονάδα Τσικάκης Γιαννόπουλος στους πρόποδες του Ταϋγέτου. Οι πατάτες είναι φρέσκες και το ελαιόλαδο μανιάτικο.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου: «Στο DIRTYMANH τίποτα δεν είναι μαγειρεμένο από πριν και με την παραγγελία σας θα βουτήξει στο τηγάνι ή στη σχάρα. Θα απολαύσετε λοιπόν παραδοσιακό καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο μαριναρισμένο σε χειροποίητη μαγιονέζα, με λάχανο και καρότο σε σάλτσα από ελαιόλαδο, λεμόνι και φρέσκα βότανα. Το χοιρινό είναι από λαιμό καθώς αποφεύγουμε τα κομμάτια λίπους. Η πίτα προσφέρεται σε τρεις εκδοχές με κοτόπουλο καλαμάκι, χοιρινό καλαμάκι και γύρο χοιρινό».

Το σουβλάκι το DIRTYMANH.

 

Ιδιαίτερες γαστρονομικές προτάσεις

Η Λακωνική Μάνη δεν ήταν ποτέ πλούσια και αυτό αποτυπωνόταν στα προϊόντα και τις γεύσεις της. Λάδι, σιτάρι, αφρός αλατιού από τα βράχια και χοιρινό. Με αυτά λοιπόν τα υλικά δημιουργήθηκε η Τριπλέτα δηλαδή η τραβηχτή πίτα με το χοιρινό καλαμάκι (πανσέτα στη συγκεκριμένη εκδοχή), κεφαλοτύρι και αφρίνα Ταινάρου. Η τριπλέτα προσφέρεται και σε διαφορετικές εκδοχές όπως με καγιανά ή με λουκάνικο από την Αρεόπολη.

Τριπλέτα: τραβηχτή πίτα με το χοιρινό καλαμάκι (πανσέτα ), κεφαλοτύρι και αφρίνα Ταινάρου.

 

Στο Πίτα Pocket αποκαλύπτεται ο υπέροχος κόσμος μιας σκεπαστής πίτας σε γευστικούς συνδυασμούς που ανατρέπουν τα δεδομένα του streetfood. Μανιάτικο με σύγκλινο σχάρας, πουρέ σύκου, λιαστή τομάτα, αρωματικό τυρί βοτάνων, καπνιστή μελιτζάνα και ρόκα ~ Χωριάτικο με τομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριά, κάππαρη, φέτα, ελιά και ελαιόλαδο ~ Πανσέτα sous vide με τζίντζερ , οξύμελι, κόλιανδρο , λάχανο, chutney φρούτων, λάδι chilly, κρεμμύδι, γιαούρτι δυόσμου ή μαγιονέζα καπνιστή ~ Μουσακάς με μοσχαρίσια ουρά, κολοκύθι, πατάτες, μελιτζάνες, γιαούρτι, φέτα,  θυμάρι και μανιτάρια ~ Μπιφτέκι με τομάτα, κρεμμύδι και γιαούρτι δυόσμου και Μανιτάρια με μοσχαρίσια ουρά, πατάτα, τομάτα, σάλτσα τρούφας.


Στο DIRTYMANH δεν θα βρείτε τζατζίκι αλλά πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού με σχοινόπρασσο και το κρεμμύδι είναι καραμελωμένο.


Η αρχιτεκτονική ομάδα Mab Architects που σχεδίασε το DIRTY MANH, θέλησε να φέρει την κουζίνα στον δρόμο. Σχεδιάζοντάς τη σε σχήμα κύβου και τοποθετώντας τη υπό γωνία, θυμίζει μία καντίνα που …πάρκαρε προσωρινά και σας περιμένει. Δεν υπάρχουν πόρτες ούτε αυστηρή είσοδος θολώνοντας τα όρια μεταξύ του μέσα και του έξω.

Πίτα Pocket Μανιάτικο: σύγκλινο σχάρας, πουρές σύκου, λιαστή τομάτα, αρωματικό τυρί βοτάνων, καπνιστή μελιτζάνα και ρόκα.

 

Τα υλικά επιλέχθηκαν με προσοχή ώστε να εξυπηρετούν το concept. Οι κυβόλιθοι ως υλικό δαπέδου προτρέπουν τον επισκέπτη να αντιληφθεί τον χώρο ως προέκταση του δρόμου. Ο μοναδικός τοίχος καλύπτεται από πέτρα συμβολίζοντας τα πέτρινα σπίτια της Μάνης και τα μεταλλικά στοιχεία της κουζίνας που πρωταγωνιστεί, παραπέμπουν σε μια καντίνα του δρόμου.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου: « Η κουζίνα αναδεικνύεται σε βασικό στοιχείο του εστιατορίου, φωτιζόμενη από την οροφή, σχεδόν σαν ένας πολύτιμος λίθος. Ο τρόπος τοποθέτησης της μέσα στον χώρο δημιουργεί μία εσοχή που σας καλεί να πάρετε μέρος στο γαστρονομικό ταξίδι, παρακολουθώντας την διαδικασία παρασκευής».

  • DIRTYMANH
  • Δημητρακοπούλου 5, Κουκάκι
  • Ώρες Λειτουργίας: 17.00 με 24.00
  • Ημέρες: Τρίτη με Κυριακή
  • www.dirtymanh.gr

You might also like