Monachus Brewing: Είσοδος στην αγορά με δύο μπίρες

Νέα μικροζυθοποιία από την Αλόννησο

Το πανέμορφο νησί της Αλόννησου απέκτησε τις δύο πρώτες δικές του μπίρες και ο κόσμος της ελληνικής μικροζυθοποιίας καλωσορίζει άλλη μια εταιρεία, την Monachus Brewing η οποία ξεκίνησε μέσα στο 2019 την πορεία της με δύο νέα προϊόντα.

 

Η εταιρεία του Γιώργου Αναγνώστου εμφιαλώνει προς το παρόν σε ζυθοποιείο στον Βόλο και μπήκε στην αγορά το Πάσχα του 2019 με δύο εκλεκτές μπίρες. Η πρώτη είναι η Monachus  Hoppy Seal: μια μοντέρνα Post Pilsner με έντονη πικράδα, με τρεις αμερικανικούς λυκίσκους να προσδίδουν αρώματα εσπεριδοειδών και κατάλληλη να συνοδέψει ένα καλοκαιρινό γεύμα δίπλα στη θάλασσα.

Η δεύτερη είναι η Monachus Crazy Seal: μια κλασική IPA-Milkshake με προσθήκη λακτόζης για να προσδίδει πυκνότητα και αίσθηση ‘γάλακτος’ στη μπύρα, τριών αμερικανικών λυκίσκων και τέλος μιας φλοίδας μάνγκο για να συμπληρώσει το αρωματικό προφίλ της.

 

Η εταιρεία πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη εμφάνισή της στην αγορά της Αθήνας στο πλαίσιο του Athens Beer Festival αυτόν τον Σεπτέμβριο και σύμφωνα με τον  Γ. Αναγνώστου ο απολογισμός ήταν πολύ θετικός. «Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε κάποιες παραγγελίες από διανομείς που θέλουν να δουν το πώς θα πάνε τα προϊόντα μας στην αγορά της Αθήνας και ελπίζουμε ότι από τον Οκτώβριο οι μπίρες μας να είναι σε αρκετά σημεία στην Αθήνα. Μας ενδιαφέρει κυρίως η αγορά τις μαζικής εστίασης και της διασκέδασης» μας είπε ο ζυθοποιός.

Το περίπτερο της Monachus Brewing στο Athens Beer Festival 2019, στην Πλατεία Κοτζιά, στην Αθήνα.

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γιώργος Αναγνώστου διατηρεί στην Αλόννησο ένα εξαιρετικό εστιατόριο, το ‘Δεντρολίμανο’ (είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου που προσφέρει δημιουργική κουζίνα και ψαρικά) το οποίο βρίσκεται στη παραλία της Βότσης, εκεί όπου ‘δοκιμάστηκαν’ σε πρώτη φάση οι μπίρες της εταιρείας. Αυτή την περίοδο ο επιχειρηματίας ετοιμάζει το νέο κατάστημά του στο νησί, το οποίο θα κινείται στο χώρο του comfort- street food.

You might also like