Στο Ηράκλειο οι Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019

Από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στην πλατεία Παλιάς Λαχαναγοράς στο Ηράκλειο Κρήτης, το Φεστιβάλ γαστρονομίας ‘Ηράκλειο Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019’.

 

Πρόκειται για ετήσιες εκδηλώσεις γαστρονομίας που είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στα προϊόντα της κρητικής γης και στην ανάδειξη συνταγών εμπνευσμένων από την κρητική γαστρονομία, με τη συνεργασία όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της γαστρονομίας. Παράλληλα θα εορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων,  παραγωγοί και βιοτέχνες κρητικών προϊόντων εκθέτουν και πουλούν τα προϊόντα τους προσφέροντας παράλληλα γευστικές δοκιμές. Θα πραγματοποιηθούν δρώμενα μαγειρικής και γευστικές δοκιμές στους επισκέπτες της έκθεσης από Λέσχες Αρχιμαγείρων, σωματεία και γνωστούς σεφ, γαστρονομικά δρώμενα από Συνεταιρισμούς Γυναικών και εστιατόρια, κρητικές βραδιές με μουσική και χορό.

Στόχος των διοργανωτών είναι να ξεπεράσουν φέτος την περυσινή επιτυχία μιας και το 2018,  συμμετείχαν 20 παραγωγοί με κρητικά προϊόντα, δόθηκαν περίπου 2.500 πιάτα ενώ οι επισκέπτες του φεστιβάλ ξεπέρασαν του 6.500 επισκέπτες.

To Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν, ο Δήμος Ηρακλείου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, το Σωματείο Μαγείρων Ν. Ηρακλείου και πολλοί ακόμα θεσμικοί φορείς από το χώρο του τουρισμού, της μαζικής εστίασης, σύλλογοι γυναικών επιχειρηματιών και συνεταιρισμοί, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης κ.ά.

You might also like