Ανακοινώθηκε το 1ο Patras Street Food Festival

4-5-6 Οκτωβρίου 2019, Κήπος Apotheosis, Πάτρα

Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της διοργάνωσης του 1ου Patras Street Food Festival που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 4-5-6 Οκτωβρίου 2019 στο χώρο του Κήπου Apotheosis (Ηρώων Πολυτεχνείου και Αιγύπτου) στην Πάτρα, έδωσαν οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

 

Το φεστιβάλ, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Σπύρος Στεργίου, αποτελεί ένα σκέλος της πρότασης Visit Patras που έχει σχεδιάσει ο ΣΚΕΑΝΑ και σύντομα θα καταθέσει στο Δήμο Πατρέων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Επιμελητήριο Αχαΐας, με στόχο την προβολή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να καταστεί τουριστικός προορισμός.

Για το πρόγραμμα Visit Patras, μίλησε επίσης ο Κωνσταντίνος Σακκής εκ μέρους του ΣΚΕΑΝΑ, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Εκ μέρους των διοργανωτών ο Δημήτρης Φάκαλος έδωσε λεπτομέρειες για το τι πρόκειται να συμβεί το τριήμερο στον κήπο του Apotheosis, όπου θα υπάρχουν περίπτερα από επαγγελματίες της εστίασης και τα οποία θα έχουν να κάνουν με διάφορα είδη φαγητού, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και γευτούν οι επισκέπτες. Όλα αυτά θα πλαισιωθούν από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες, με στόχο να καταδειχθεί η τοπική κουλτούρα και οι παραδόσεις της περιοχής μας.

Με στόχο να γίνει η Πάτρα τουριστικός προορισμός και να προσελκύσει κόσμο να επισκεφθεί την περιοχή, το Επιμελητήριο Αχαΐας, στηρίζει πρωτοβουλίες όπως το Patras Street Food Festival, τόνισε ο κ. Χαράλαμπος Ανδρικόπουλος, εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Αχαΐας, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιείται το φεστιβάλ.

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου, τρίτος από αριστερά, στη συνέντευξη Τύπου για το πρώτο φεστιβάλ street food στην πρωτεύουσα της Αχαΐας που θα ξεκινήσει στις 4 Οκτωβρίου.

 

Τι περιλαμβάνει το φεστιβάλ

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ μπορούν να απολαύσουν χοτ ντοκ, μπέργκερ, ελληνική, ιταλική, ευρωπαϊκή, ακόμα και ασιατική  κουζίνα, γλυκά και παγωτά,  καθώς το κάθε περίπτερο έχει τον δικό του χαρακτήρα σε ότι αφορά τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συναυλίες  που διεξάγονται σε δύο σκηνές  καθημερινά, και με ολοήμερη μουσική επένδυση που επιμελούνται γνωστοί Djs της πόλης σε συνεχόμενα Dj sets.Επίσης παιδικό πρόγραμμα με τίτλο “Bobos’ Street Food Festival”. Το πρωινό της Κυριακής είναι αφιερωμένο στα παιδιά με φαγητό για παιδιά, live για παιδιά, παραστάσεις  και δημιουργική απασχόληση. Στον χώρο του φεστιβάλ πραγματοποιούνται επίσης παράλληλες ενέργειες όπως σεμινάρια/παρουσιάσεις, συναντήσεις εταιριών, άλλες εξειδικευμένες δράσεις.

Εκδηλώσεις

Κάθε ημέρα στις 18.00 και στις 21.00 πραγματοποιούνται 2 live συναυλίες  σε 2 ξεχωριστά stages. Οι warm up απογευματινές συναυλίες με συγκροτήματα όπως οι ‘1550’, οι ‘Cubaneros’, οι ‘Passepartout’ και οι κεντρικές με ονόματα όπως ο ‘δικός μας’ Vassilikos (frontman των ‘δικών μας’ Raining Pleasure), ο Γιάννης Κότσιρας με την – επίσης – ‘δική μας’ Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων και ο Ν. Πορτοκάλογλου (με επιφύλαξη αλλαγής της συγκεκριμένης συναυλίας λόγω της απρόσμενης απώλειας του Λ. Μαχαιρίστα που συμμετείχε στο  συγκεκριμένο σχήμα). Η είσοδος πραγματοποιείται με ολοήμερο εισιτήριο που τιμάται 5,00€, με τη δυνατότητα ο επισκέπτης να μπορεί να βγει από τον χώρο και να επιστρέψει οποιαδήποτε άλλη ώρα της ίδιας ημέρας.

Ωράριο Λειτουργίας

Παρασκευή (4/10) 16.00 – 23.00

Σάββατο (5/10) και Κυριακή (6/10) 10.00 – 23.00

You might also like