Μια Ζουμπουρλού, στου Ψυρρή, από το …Καστελόριζο

Νέα επένδυση -στη ζαχαροπλαστική αυτή τη φορά- από τον όμιλο Σταύρου

Μία αρχοντική οικοδέσποινα από την Κωνσταντινούπολη, άνοιξε τις φιλόξενες πόρτες της στην πλατεία Ηρώων, στου Ψυρρή, στις αρχές Ιουλίου κι από τότε υποδέχεται τους καλεσμένους της με παραδοσιακά πολίτικα γλυκά, λαχταριστές πίτες και πολλές ακόμα λιχουδιές μιας γνήσιας πληθωρικής Πολίτισσας. Είναι το νέο κατάστημα Ζουμπουρλού,  στο οποίο μετέχει ο εστιατορικός Όμιλος Σταύρου, το πρώτο στο χώρο της ζαχαροπλαστικής. Το μενού επιμελήθηκε ο σπουδαίος ζαχαροπλάστης Αναστάσιος Ζησόπουλος.

 

Η Ζουμπουρλού είναι μία ‘κομφεταρία’, όπως αποκαλούσαν οι γαλλομαθείς της Πόλης τα ζαχαροπλαστεία, αλλά και μία ‘πιτασερί’, ένα λογοπαίγνιο που κλείνει το μάτι στις μοναδικές χειροποίητες πίτες που ψήνονται με μεράκι κάθε μέρα στο μαγαζί.

Το κατάστημα προσφέρει  παραδοσιακά, πολίτικα γλυκά που στάζουν σιρόπι, φρεσκοψημένες πίτες, με σοκολατένιες δημιουργίες, και πολλά ακόμα γλυκά γεμάτα φαντασία. Ιδιαίτερη θέση στο μενού έχει ο γκιουζλεμές, σε γλυκές και αλμυρές εκδοχές.

 

Η Ζουμπουρλού φέρει τη σφραγίδα ενός από τους κορυφαίους ζαχαροπλάστες της χώρας, του Αναστάσιου Ζησόπουλου ο οποίος εργάζεται στο χώρο της γαστρονομίας 35 έτη. Έχει οικονομικές σπουδές καθώς και σπουδές στη γαστρονομία (ζαχαροπλαστική & μαγειρική). Έχει εργαστεί σε catering, pastry boutique και σε μεγάλες αλυσίδες πεντάστερων ξενοδοχείων όπως η Merridian , Grecotel, Plazza Hotels ως pastry και kitchen chef. Έχει εργαστεί στο εξωτερικό στο Μιλάνο και στο Παρίσι.

Έχει διατελέσει τεχνικός σύμβουλος σε μεγάλες εταιρείες όπως η Pillsbury , η Haagen Dazs και ο Βασιλόπουλος. Στην Ελλάδα συνέβαλε επίσης στην ίδρυση της «Εθνικής σχολής ζαχαροπλαστικής/αρτοποιίας» όπου εργάστηκε ως consultant, chef και καθηγητής ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. Είναι αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος και αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.


Αισχύλου 4, Αθήνα |  Τηλ.: +30 21 0331 4854 | [email protected]

Πραλίνα Μπαβαρουάζ με Κρέμα από Φρούτα, στη Ζουμπουρλού.

You might also like