Η (ελληνική) Agrolab στα χέρια της (γερμανικής) Tentamus

Ο Όμιλος Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη ανακοίνωσε  ότι ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Agrolab, θυγατρικής του Ομίλου στον κλάδο των ολοκληρωμένων εργαστηριακών αναλύσεων και υπηρεσιών στον αγροδιατροφικό τομέα και στον τομέα του περιβάλλοντος, στον γερμανικό πολυεθνικό εργαστηριακό Όμιλο Tentamus Group.

 

Όπως υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Tentamus Group, Abgar Barseyten, μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας του Ομίλου Ευθυμιάδη με την Tentamus Group, η Agrolab θα αποτελέσει το νεότερο μέλος ενός σημαντικού δικτύου 65 εξειδικευμένων και διαπιστευμένων εργαστηρίων αναλύσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, με δυνατότητα να αξιοποιήσει πλέον τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και την τεχνογνωσία και των δύο Ομίλων – μετόχων της, για την περαιτέρω δυναμική ανάπτυξή της τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη και Διευθύνων Σύμβουλος της Agrolab,  Θύμης Ευθυμιάδης, επεσήμανε ότι η συμφωνία που υπεγράφη εντάσσεται πλήρως στην γενικότερη στρατηγική διεθνοποίησης του Ομίλου, μέσω της σύναψης Στρατηγικών Συμφωνιών με εταίρους διεθνούς εμβέλειας και εγνωσμένης φήμης και καταξίωσης στον κλάδο τους, διατηρώντας μια σημαντική ελληνική προστιθέμενη αξία και δημιουργώντας μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συναφθείσα συμφωνία προβλέπει τη διατήρηση του ελληνικού μάνατζμεντ, όπως ακριβώς ήταν δομημένο μέχρι σήμερα, με ταυτόχρονη σημαντική αύξηση του «χώρου δράσης» της εταιρείας, μέσω στοχευμένων εξαγορών ή και δημιουργίας νέων εργαστηριακών εγκαταστάσεων, σχεδόν σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Τουρκία. Η σημαντική εμπειρία που έχει ήδη ο Όμιλος Ευθυμιάδη από τη μακρόχρονη παρουσία του σε όλες αυτές τις χώρες από τις υπόλοιπες δραστηριότητες και εταιρείες του εκεί, θα βοηθήσει σημαντικά στη γρήγορη και σωστή διείσδυση και της Agrolab σε αυτές τις αγορές.

Επίσης, ο κύριος Ευθυμιάδης τόνισε ότι δρομολογούνται άμεσα περαιτέρω επενδύσεις για την αύξηση του εργαστηριακού εξοπλισμού  της Agrolab και των θυγατρικών της, αλλά και η διεύρυνση των υπηρεσιών που παρέχει, για την ακόμη αρτιότερη κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των πελατών της. Ακόμη, ανακοίνωσε και την άμεση δημιουργία θυγατρικής της Agrolab στην Τουρκία (περιοχή Αντάλειας), για την εξυπηρέτηση διεθνών συνεργατών της εταιρείας από τον αγροδιατροφικό τομέα, δραστηριοποιούμενων στην Ανατολική Μεσόγειο, που επιζητούν τις υψηλής ποιότητας διαπιστευμένες υπηρεσίες της Agrolab.


Η Agrolab είναι ένα γκρουπ πλήρως διαπιστευμένων εργαστηρίων για αναλύσεις κατά ISO 17025 στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των τροφίμων, των νερών και του περιβάλλοντος. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη κι εργαστηριακές εγκαταστάσεις σε Θεσσαλονίκη και  Αθήνα, αλλά και μέσω των θυγατρικών της στο Βόλο, την Βουλγαρία και τη Λευκωσία της Κύπρου, η Agrolab απασχολεί περίπου 140 άτομα, οι πιο πολλοί εκ των οποίων είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες. Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη, μέχρι και σήμερα, η Agrolab έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο πάροχο εργαστηριακών αναλύσεων σε όλη τη Βαλκανική, προσφέροντας ένα πλήρες πακέτο χημικών, μικροβιολογικών, μοριακών αλλά και οργανοληπτικών αναλύσεων στο ευρύ φάσμα των πελατών της.


Η  Tentamus είναι ένα παγκόσμιο γκρουπ στον τομέα των αναλυτικών υπηρεσιών για την υγιεινή κι ασφάλεια προϊόντων,  με εδραιωμένη παρουσία στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, στη Κίνα, την Ιαπωνία, αλλά και στη Βόρεια Αμερική. Όλες οι διαπιστευμένες αναλύσεις, οι υπηρεσίες ελέγχου αλλά και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχει η Tentamus έχουν σχέση με το ανθρώπινο σώμα κι ο,τι αυτό καταναλώνει ή ο,τι αυτό έρχεται σε επαφή. Τα εργαστήρια του ομίλου της Tentamus εκτείνονται σε 65 διακριτά σημεία ανά τον κόσμο, ενώ απασχολούν πάνω από 3.000 ειδικά εκπαιδευμένα άτομα ως μόνιμο προσωπικό, τα οποία εργάζονται σε εργαστηριακές εγκαταστάσεις και γραφεία συνολικού εμβαδού πάνω από 2,5 εκατ. τετραγωνικά πόδια.


Στην κεντρική φωτογραφία: αριστερά ο  Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Tentamus Group, Abgar Barseyten και δεξιά ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη και Διευθύνων Σύμβουλος της Agrolab,  Θύμης Ευθυμιάδης.

You might also like