Ανησυχία ΠΑΣΚΕΔΙ για τον αντικαπνιστικό νόμο

Ετοιμάζει προσφυγές στο ΣτΕ και προτείνει ‘Λέσχες Καπνιζόντων’

Ένταση κι ανησυχία έχει δημιουργήσει στους κόλπους των καταστηματαρχών χώρων εστίασης και διασκέδασης η απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει, στην πλήρη έκτασή της, τη νομοθεσία για την ολοκληρωτική απαγόρευση του καπνίσματος. Αυτό το διάστημα συνεργεία της ΕΛΑΣ κάνουν ελέγχους σε καταστήματα και σύμφωνα με πληροφορίες έπεσαν κιόλας τα πρώτα πρόστιμα σε καταστήματα στη Θεσσαλονίκη που δεν εφάρμοζαν τη νομοθεσία.

 

Σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ) αναφέρει ότι έχει γίνει δέκτης πολλών παραπόνων που εκφράζουν οι καταστηματάρχες για την εφαρμογή του νόμου εν όψει κυρίως της χειμερινής σεζόν που έρχεται και αναρωτιέται: «Πώς θα μπορέσουν  οι επιχειρήσεις να απορροφήσουν την απαγόρευση του καπνίσματος και τον αντίκτυπο που αναμένεται να έχει στην κίνηση των καταστημάτων τους;».

Το Σωματείο σκοπεύει όπως δήλωσε επίσημα να  προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας συγκεκριμένες εξαιρέσεις για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος του κλάδου, με στόχο, φυσικά,  τη μη πλήρη εφαρμογή από την κυβέρνηση του νέου αντικαπνιστικού νόμου για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ήδη το ΠΑΣΚΕΔΙ έχει συστήσει ομάδα εργασίας η οποία θα αναλάβει το θέμα των προσφυγών προτείνοντας προς όλα τα μέλη του συγκεκριμένες νομικές διαδικασίες. Μια από τις σκέψεις του Σωματείου, την οποία σκοπεύει να προτείνει στα μέλη του, είναι η δημιουργία ‘Λέσχης Καπνιζόντων’, καταστήματος στο οποίο θα παρέχονται κανονικά φαγητό και ποτό αλλά θα επιτρέπεται το κάπνισμα.

You might also like