‘Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας’: έρχεται στις 13/11

Από το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου και την Μπριγάδα, στην Costa Navarino

To Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και την υποστήριξη της ομάδας των επαγγελματιών του διατροφικού τομέα «Μπριγάδα», διοργανώνουν για 7η συνεχή χρονιά τα δωρεάν «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino,13-16 Νοεμβρίου 2019.

 

Στόχος της Γιορτής είναι η ανάδειξη και καθιέρωση της γαστρονομικής παράδοσης της Μεσσηνίας και η ενίσχυση της προβολής και χρήσης των τοπικών προϊόντων και απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες μάγειρες, Chefs, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων καθώς και εργαζόμενους πάσης φύσης σχετικά με τον κλάδο.

Το πρόγραμμα της Γιορτής Μεσσηνιακής Γαστρονομίας περιλαμβάνει για τις δύο πρώτες ημέρες (13-14 Νοεμβρίου) εισηγήσεις από επαγγελματίες της γαστρονομίας και του τουρισμού καθώς και «εργαστήρια μαγειρικής τέχνης – workshop– επίδειξη τεχνικών από καταξιωμένους Μεσσήνιους επαγγελματίες και γαστρονομική δοκιμή».

Το πρόγραμμα

Πιο συγκεκριμένα, στις 13 Νοεμβρίου ο Nico Bartalini θα παρουσιάσει το πετυχημένο παράδειγμα της Τοσκάνης. Στη συνέχεια η ομάδα του “Tinos food path” θα εξηγήσει πως η προσπάθεια των επαγγελματιών του νησιού αλλάζει τον τουριστικό χάρτη αναδεικνύοντας την τοπική γαστρονομία. Ο Γιάννης Τζαβλόπουλος θα αναλύσει πως τα τοπικά προϊόντα αποτελούν την εμπορική ταυτότητα μιας περιοχής. Τέλος μέλη της ομάδας “Meating Greece” θα πραγματοποιήσουν επίδειξη κοπής κρεάτων.

Στις 14 Νοεμβρίου, ο chef Δημήτρης Σκαρμούτσος, θα μιλήσει για τη σημαντικότητα της χρήσης τοπικών προϊόντων στην κουζίνα και πως αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη του εστιατορίου. Στη συνέχεια ο chef Δημήτρης Νίκολης θα κάνει μια ιστορική αναδρομή των μεσσηνιακών προϊόντων από την αρχαιότητα έως σήμερα και θα αναφερθεί στην εξέλιξη της γαστρονομίας. Τέλος ο Θωμάς Δούζης, διευθύνων σύμβουλος του “ΕΡΓΟΝ” θα αναλύσει το επιτυχημένο παράδειγμα της εταιρείας θεωρώντας την γαστρονομία ως τουριστικό προϊόν.

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα μόνο για μαθητές.

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις μόνο για επαγγελματίες της εστίασης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισήγηση από τον Στράτο Κορνά, καθηγητή Μαγειρικής Τέχνης με θέμα “Η εκπαίδευση στους χώρους εστίασης”. Στη συνέχεια ο Ντίνος Στεργίδης, δημοσιογράφος οίνου και οργανωτής έκθεσης Οινόραμα, θα αναφερθεί στη σημασία της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης στο μάρκετινγκ του κρασιού. Τέλος, θα ακολουθήσει εισήγηση από την Αθηνά Πάνου, food blogger/photographer και social media manager με θέμα “Εστιατόρια και social media”.


Δηλώσεις συμμετοχής στα Σεμινάρια

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Γεωργία Παλόγλου (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) στο τηλέφωνο 27210 62218 και ώρες 8.00-14.00. Με e-mail ([email protected]) γράφοντας ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλ. επικοινωνίας και αριθ. κυκλ. αυτοκινήτου. Η συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν προεγγραφής. Επίσης, για να εξασφαλίσετε θέση με τα δρομολόγια λεωφορείων από την Καλαμάτα προς Costa Navarino θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε ΑΜΕΣΑ με την κυρία Γ. Παλόγλου στο τηλ. 2721062218, διότι οι θέσεις είναι συγκεκριμένες και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Προθεσμία προεγγραφών: 11 Νοεμβρίου 2019. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας

You might also like