Καρέ αρνιού με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης και βότανα

Μια συνταγή του Νίκου Φωτιάδη για την Πρωτοβουλία Meet The Lamp

Παρουσιάζουμε μια συνταγή από την Πρωτοβουλία Meet The Lamp την οποία υλοποίησε στη χώρα μας η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ), στη βάση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος για την ενθάρρυνση της χρήσης πρόβειου κρέατος στην επαγγελματική εστίαση αλλά και στην καθημερινή κουζίνα των Ευρωπαίων πολιτών. Η συνταγή είναι του σεφ Νικόλαου Φωτιάδη, επικεφαλής  στην ομάδα ‘Μπριγάδα’ (ένωση- ομάδα που δημιούργησαν επαγγελματίες του διατροφικού τομέα με στόχο να προωθήσουν τα ελληνικά τοπικά προϊόντα). Ευχαριστούμε την ΕΔΟΚ για την παραχώρησή της.

 

 

Καρέ αρνιού με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης και βότανα

Προετοιμασία: 30 λεπτά | Μαγείρεμα: 30 λεπτά | Μερίδες: 4

Υλικά

  • 2 καρέ αρνιού από τα οποία έχουμε αφαιρέσει το κάτω μέρος του οστού
  • 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 80 γρ, φιστίκι Αιγίνης καθαρισμένο και ψημένο
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 20 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αποξηραμένο δενδρολίβανο
  • Θυμάρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προετοιμασία κρέατος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Βάζουμε στο κρέας αλάτι και πιπέρι. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για πέντε λεπτά, πρώτα από την παχιά πλευρά και αφήνουμε να κρυώσει.

Προετοιμασία κρούστας

Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το κουκουνάρι και το φιστίκι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το σκόρδο, την τριμμένη φρυγανιά, τη μουστάρδα, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε μια υφή πάστας. Απλώνουμε την πάστα σε όλο το αρνί, ειδικά από την πλευρά της πέτσας.

Ψήσιμο

Τοποθετούμε το αρνί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

You might also like