Η Brigade Slow Food Πελοποννήσου είναι γεγονός

Η Brigade Slow Food στο πλαίσιο στήριξης των τοπικών προϊόντων και στη βάση των καταστατικών αρχών και των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Μανιφέστο της, συνεχίζει με σταθερά βήματα την προσπάθεια ανάπτυξης της και την επίτευξη των στόχων της.

 

Στο πλαίσιο αυτό πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την  ίδρυση της Brigade Slow Food Πελοποννήσου. Η ιδρυτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Μεσσήνη στον χώρο της οικοτεχνίας «Μεσσηνιακή Παράδοση», την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, με τη συμμετοχή μελών από διάφορους τομείς όπως της μαγειρικής, της παραγωγής, της μεταποίησης, της γαστρονομίας και της ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου: “H Brigade Slow Food Πελοποννήσου είναι γεγονός και φιλοδοξεί να πολλαπλασιάσει τα μέλη της το επόμενο διάστημα, με στόχο να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα της Μεσσηνίας, κι ευρύτερα της Πελοποννήσου, μέσα από τη διασύνδεση των παραγωγών απευθείας με τη γαστρονομική αλυσίδα, με στόχο την άμεση επαφή του πρωτογενούς τομέα με την μαζική εστίαση και τους μάγειρες, καθώς και τη δημιουργία ενός καλύτερου γαστρονομικού μέλλοντος“.

Ο αρχικός πυρήνας αποτελείται από 18 άτομα :

  • Maria Douvogianni (οικοτεχνία – παραγωγός)
  • Ευγενία Χριστοπούλου (μαγείρισσα – εστιάτορας)
  • Georgia Koutsoukou (σεφ)
  • Βασιλική Αλεξανδροπούλου (σεφ)
  • Ελένη Μποζαντζή ( οικοτεχνία )
  • Kelly Dimitroulia (Δημοσιογράφος αγροδιατροφής )
  • Ευγενία Δρίβα( (Μελισσοκόμος)
  • Cristina Stribacu (Παραγωγός ελαιολάδου)
  • Στου Κώστα Κωνσταντίνος Βασιλειάδης (Εστιάτορας)
  • Κωνσταντίνος Βασιλειάδης (Σεφ)
  • Παναγιώτης Βαλσαμάκης (Σεφ)
  • Paris Kostopoulos (Σεφ)
  • Γιώργος Καραγγελής (Χημικός – παραγωγός άθερμου πετιμεζιού)
  • Αναστάσιος Καραμπότσος (Παραγωγός ελαιολάδου)
  • Παναγιώτης Μανιφάβας (Σεφ)
  • Παναγιώτης Χρυσομάλλης (Εστιάτορας)
  • Σταύρος Γεωργούλιας (Εστιάτορας)
  • Κωνσταντίνος Παπαβασιλόπουλος (Αρτοποιός)

Κεντρική Φωτογραφία: Νίκος Φωτιάδης Πρόεδρος Δ.Σ. Brigade Slow Food

You might also like