Έρχεται το 1st Mediterranean Chefs Competition

17-19 Ιανουαρίου 2020 στο Στάδιο Ειρήνης και Φίλιας

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα το παρών έδωσαν η Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής Αδαμοπούλου Γεωργία, Αντιπροσωπεία της Πρεσβείας του Μαρόκου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος Τάσος Ζησόπουλος, εκπρόσωπος της σχολής Le Monde, εκπρόσωπος της σχολής ΙΙΕΚ ΑΛΦΑ, εκπρόσωπος από τον Σύνδεσμο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής Νεκτάριος Βακάλης, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και αρκετοί επαγγελματίες της γαστρονομίας, φορείς, τουριστικά έντυπα και δημοσιογράφοι.

 

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Τάσος Πρωτοψάλτης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την συνέντευξη και έκανε μια σύντομη παρουσίαση του Διαγωνισμού. Έδωσε το μήνυμα σε όλους ότι πρέπει όλοι να αγκαλιάσουν τον Διαγωνισμό διότι είναι μια γιορτή της Γαστρονομίας και πρέπει να γίνει θεσμός.

Σημαντικό στιγμιότυπο της Συνέντευξης Τύπου είναι η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Διαγωνισμού και της εταιρίας ΕΣΤΙΑΣΗ που θα διαθέσει όλο τον εξοπλισμό για το Διαγωνισμό. Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ. Τάσος Πρωτοψάλτης ευχαρίστησε τον Αλέξη  Γιαννοπουλάκη για την τεράστια προσφορά του στον Διαγωνισμό.

Τον λόγο μετά πήρε η Διευθύντρια της Λέσχης Αρχιμαγείρων  Έλενα Ρέππα αφού ευχαρίστησε και η ίδια τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους παρουσίασε αναλυτικά τον Διαγωνισμό. «Ο 3ημερος διαγωνισμός αφορά επαγγελματίες Chef μάγειρες και pastry Chef ζαχαροπλάστες καθώς και σε μαθητές σχολών από την Ελλάδα και τις χώρες της Μεσογείου. Οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να διαγωνισθούν σε διάφορες κατηγορίες πιάτων όπως κρεατικά , θαλασσινά , Ελληνική και Μεσογειακή κουζίνα, Vegan, ζυμαρικά, αρτοσκευάσματα, παραδοσιακά Ελληνικά γλυκά, γλυκά εστιατορίου και άλλες κατηγορίες που μπορείτε να δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού».

Ο 1ος Μεσογειακός διαγωνισμός για Chef και Pastry Chef να τελεί υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας Worldchefs και της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων & Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος , εφαρμόζοντας το σύστημα βαθμολόγησης Worldchefs  Competition Management System που διασφαλίζει το αδιάβλητο του διαγωνισμού αλλά και Υπουργείων και αρμόδιων Φορέων.

Στο χώρο του Διαγωνισμού θα στηθούν 10 πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες για το διαγωνισμό μαγειρικής και 10 πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες για το διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής αλλά και θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για έτοιμα εκθέματα και μία σύγχρονη κουζίνα στην οποία θα παρουσιάζονται εξειδικευμένα master classes.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Τάσος Πρωτοψάλτης στη συνέντευξη Τύπου για το 1st Mediterranean Chefs Competition.

 

Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει live τους διαγωνισμούς, από τις ειδικά διαμορφωμένες εξέδρες, αλλά και τις γιγαντοοθόνες. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν Αρχιμάγειρες & Αρχιζαχαροπλάστες, Μάγειρες & Ζαχαροπλάστες, Νέοι επαγγελματίες μάγειρες & ζαχαροπλάστες έως 25 ετών, σπουδαστές με ιδιωτική συμμετοχή και Ιδιωτικές & δημόσιες σχολές τουριστικών επαγγελμάτων. Θα εκπροσωπηθούν χώρες όπως ΗΠΑ, Κύπρος, Τουρκία, Πολωνία, Νορβηγία, Τυνησία, Αλβανία, Ισραήλ, Ιταλία και Ρουμανία.

Τέλος το λόγο πήρε ο Γιώργος Καραχρήστος, Γενικός Διευθυντής της Mact Media Group, διοργανωτής του Διαγωνισμού και αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους έκανε την παρουσίαση για το δεύτερο κομμάτι του Διαγωνισμού που είναι οι Χορηγίες, η Διαφήμιση και η συμμετοχή των Περιφερειών, Δήμων και Επιμελητηρίων.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν η εκδήλωση εγκαινίων με σημαντικές προσωπικότητες των φορέων της Γαστρονομίας, σημαντικές συναντήσεις του κλάδου, επίσημο Gala, μεγάλη εκδήλωση για την τελετή λήξης. Οι Χορηγοί θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν την εταιρεία και τα προϊόντα τους μέσα από τον Διαγωνισμό. Το όφελος είναι τεράστιο για την επιχείρησή σας γιατί εκτός από την ελληνική αγορά απευθύνεστε και σε πάνω από 15 χώρες του εξωτερικού που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Μεγάλη διαφημιστική καμπάνια έχει ήδη ξεκινήσει για τον διαγωνισμό σε συνεργασία με πάνω από 30 χορηγούς επικοινωνίας που ήδη έχουμε εξασφαλίσει».

Τέλος χαιρετισμό απεύθυναν όλα τα μέλη του Δ.Σ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος Τάσος Ζησόπουλος που ζήτησε από όλους να αγκαλιάσουν αυτόν το διαγωνισμό και να βοηθήσουν στην προώθηση του ελληνικού προϊόντος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής Νεκτάριος Βακάλης ο οποίος θέλησε να ευχαριστήσει τους διοργανωτές για την εξαιρετική τους πρωτοβουλία για την διοργάνωση του Διαγωνισμού έτσι ώστε οι περιοχές να μπορέσουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

You might also like