Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις W-ɘat στην Πάτρα

Οινική η χθεσινή, πρώτη ημέρα με σημαντικές παρουσίες τοπικών παραγωγών

Με οινικό προσανατολισμό αλλά και με την παρουσία ορισμένων νέων μικροζυθοποιείων ξεκίνησε η πρώτη ημέρα των γαστρονομικών εκδηλώσεων  W-ɘat οι οποίες πραγματοποιούνται στην Πάτρα με διοργανωτή  τον ΣΚΕΑΝΑ. Με τίτλο ‘Spirit’, η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στα κρασιά και τις μπίρες.

 

Την ημερίδα παρακολούθησαν επαγγελματίες εστίασης και είχε ως θέμα το προφίλ  των σύγχρονων καταστημάτων και τη διαχείριση παραπόνων. Η ημερίδα διοργανώθηκε με την συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών. Η Ι. Πουλάκη, Επίκουρος Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, ανέλυσε εκτενώς  τα  υγιή στοιχεία του προφίλ  του καταστήματος  εστιάσης.

Η Ακαδημαϊκή Υπότροφος, Ε. Χατζοπούλου, αναφέρθηκε στη διαδικασία διαχείρισης παραπόνων, ώστε να αποφευχθούν πληγές στην εικόνα των καταστημάτων και τόνισε την αναγκαιότητα εκπαίδευσης του προσωπικού. Η Μ. Πετροπούλου,Υπεύθυνη Ψηφιακής αποτύπωσης Κοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών, ανέλυσε  το ψηφιακό marketing στην εστίαση και την αναγκαιότητά του  στην ψηφιακή εποχή.

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σ. Στεργίου  αναφέρθηκε στην φιλοσοφία του Συλλόγου,  μίλησε για την εκπαίδευση των επαγγελματιών σε όλες τις βαθμίδες και πεδία με τελικό στόχο να αποτυπωθεί η γαστρονομική ταυτότητα της Δυτικής Ελλάδας.

 

Παρουσίες παραγωγών

Στη συνέχεια οι εκθέτες – τοπικοί παραγωγοί είχαν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους κρασί, μπύρα και ορισμένα  αποστάγματα και να ‘σερβίρουν’ στους παρευρισκομένους τις γεύσεις τους. Ο Α. Τζούδας με τον Α. Ξένο σε μία κατάμεστη αίθουσα  παρουσίασαν στο κοινό το  κρασί. Τα χρώματα, τα αρώματα και  τις ποικιλίες. Πως δοκιμάζουμε ένα κρασί, πως αντιλαμβανόμαστε την ποιότητα. Όψη- άρωμα  -γεύση, τα τρία στοιχεία για την αναγνώριση του κρασιού.

 

Στην συνέχεια οι συμμετέχοντες, έχοντας μπροστά τους ο καθένας ένα επαγγελματικό σετ με ειδικά κρυστάλλινα ποτήρια για δοκιμή κρασιού, εκπαιδεύτηκαν  στην αναγνώριση ποικιλιών και ποιότητας .

Η διαδικασία έγινε με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο  ενώ στο τέλος οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με του εισηγητές Α. Τζούδα και Α. Ξένο  καθώς και να δοκιμάσουν τα κρασιά των εκθετών – τοπικών παραγωγών.

You might also like