Ξεκινάει αύριο το μεγάλο συνέδριο διατροφής στο Μέγαρο

Διεξάγονται το 15ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής – Διαιτολογίας και το 4ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων  και η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrESPEN) ανακοινώνουν τη διεξαγωγή του 15ου  Πανελληνίου Συνεδρίου Διατροφής -Διαιτολογίας και του 4ου  Πανελληνίου Συνεδρίου Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 13 ως 15 Δεκεμβρίου 2019, στο «Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών». Τα συνέδρια τελούν υπό την αιγίδα των: EFAD (The European Federation of the  Associations of Dietitians), ΕΦΕΤ, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών & Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

 

Στα συνέδρια θα παρουσιαστούν οι πλέον σημαντικές εξελίξεις στον χώρο της διαιτολογίας, της κλινικής διατροφής και του μεταβολισμού, μέσα από εισηγήσεις, στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικές διαλέξεις και συζητήσεις με κορυφαίους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιηθούν εξαιρετικά ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά σεμινάρια και κλινικά φροντιστήρια για την απόκτηση ή την επικαιροποίηση εξειδικευμένων  γνώσεων, με σκοπό την ενίσχυση της δια βίου μάθησης Επιστημόνων Υγείας, στοχεύοντας κυρίως σε Διαιτολόγους-Διατροφολόγους και σε Ιατρούς ενός μεγάλου εύρους ειδικοτήτων.


Η έρευνα στον τομέα της διαιτολογίας, της κλινικής διατροφής και της υγείας στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ενεργή και διαρκώς εξελισσόμενη. Τα επικείμενα Συνέδρια, θα αποτελέσουν ευκαιρία να παρουσιαστεί ένας αντιπροσωπευτικότατος όγκος του ερευνητικού αυτού έργου.


Ο ρόλος του σύγχρονου Διαιτολόγου – Διατροφολόγου στην προαγωγή της υγείας και στο ευρύ επιστημονικό πεδίο της διατροφής θα αποτελέσουν το βασικό θεματικό άξονα του επικείμενου Συνεδρίου. Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις γύρω από την πρόληψη και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, τη διατροφική διαχείριση των χρόνιων μεταβολικών νοσημάτων και του καρκίνου, ενώ θα αναλυθεί και η ουσιαστική συμβολή της διεπιστημονικότητας.

Επιπλέον, θα συζητηθούν τα νεότερα δεδομένα αναφορικά με τη διατροφή των αθλητών και τη διατροφή στην τρίτη ηλικία, σε υγιείς και νοσηλευόμενους. Οι σύνεδροι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με καινοτόμα ελληνικά τρόφιμα που στοχεύουν στην προαγωγή της υγείας και να λάβουν χρήσιμη γνώση για τη συμβολή της τεχνολογίας στην καθημερινή τους πρακτική.


Συνεργαζόμενοι φορείς: Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης, Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου,  Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας και  Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης.

You might also like