Νέα ταυτότητα για τους Οινοποιούς Βορείου Ελλάδος!

H Ένωση των Οινοποιών της Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει στο κοινό τη νέα ταυτότητα της Ένωσης. Με όνομα «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», με έμφαση στα τρία μεγάλα γεωγραφικά διαμερίσματα που δραστηριοποιείται «Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρος»  και tagline «Εδώ δημιουργούν οι κορυφαίοι», η Ένωση γυρίζει  σελίδα προς το μέλλον, με δυναμική, αισιοδοξία και με την υπόσχεση να «δημιουργήσει, με την ασίγαστη αγάπη και το πάθος που διακρίνει διακρίνει τα μέλη της, ακόμη μεγαλύτερα κρασιά στον ευλογημένο μας τόπο».

 

Σε συνεργασία με την «Two Yellow Feet» branding agency και την Μάτα Μαρινίδου, Founder & Creative Brand Strategist, αναγνώρισαν οτι, από τη μία, το όνομα και το λογότυπο έπρεπε να περιλαμβάνει όλες τις θεσμοθετημένες περιοχές γεωγραφικής ένδειξης που απαρτίζουν την Ένωση. Επιπλέον, οι βασικές θεσμικές της δραστηριότητες (“ΒορΟινά”, “Δρόμοι Του Κρασιού”, “Σεμινάρια Οίνου”) θα έπρεπε να ενσωματωθούν πλέον σε κοινό λογότυπο. Από την άλλη, αναγκαίο ήταν να αναζητηθεί εκ νέου το κοινό γνώρισμα και ο συνδετικός κρίκος της Ένωσης.

Υπό τη στενή καθοδήγηση της Μ. Μαρινίδου, με διερεύνηση και στρατηγική ανάλυση, για πρώτη φορά οι Οινοποιοί κατανόησαν, συλλογικά και συνολικά, τη μεγάλη εικόνα του brand της Ένωσης σε πλήρη ανάπτυξη. Σταθερά και μεθοδικά, οδηγήθηκαν στο να εξετάσουν τις εναλλακτικές τους, να θέσουν νέους στόχους, να συναποφασίσουν και να συνταχθούν και πάλι, γεμίζοντας αισιοδοξία για το μέλλον.Και, ασφαλώς, επόμενο βήμα για την Two Yellow Feet ήταν ο επιτυχημένος σχεδιασμός της νέας τους οπτικής ταυτότητας, ικανής να εξυπηρετήσει ολοκληρωτικά αυτούς τους στόχους.

 

Σχεδιαστικό concept

Το σχεδιαστικό conceptτου νέου λογοτύπου βασίζεται στο κύριο χαρακτηριστικό της Ένωσης, τον Βορρά, που δηλώνει γεωγραφικά την περιοχή όπου βρίσκονται τα οινοποιεία των μελών της. Έτσι, όλα ξεκινούν από το δεσπόζον “Β”, σε premium ύφος σχεδιασμού. Ταυτόχρονα, μέσα σε αυτό το Β, στην αριστερή πλευρά του, βρίσκεται «κρυμμένο» ένα ποτήρι κρασί·  διακριτική πινελιά, κομψή και λεπτεπίλεπτη, σαν φίνα επίγευση, όπως οφείλει να είναι ένα επώνυμο ποιοτικό κρασί.

Τέλος, αναγράφοντας τις γεωγραφικές περιφέρειες της Ένωσης, απ’ όπου τα μέλη της παράγουν οίνους με τις ενδείξεις τους (ΠΓΕ Μακεδονία, ΠΓΕ Θράκη, ΠΓΕ Ήπειρος),η όλη δομή του λογοτύπου ακολουθεί το σχήμα της σφραγίδας, μια απευθείας δήλωση ως έμβλημα προστιθέμενης αξίας, και προς τα μέλη και προς το κοινό.

Αντίστοιχα, το tagline «Εδώ δημιουργούν οι κορυφαίοι» αποτελεί άμεση αναφορά στη μοναδικότητα του τόπου αλλά και της ίδιας της Ένωσης.

Ποια είναι η Ένωση

Απαρτίζεται από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα οινοποιητικά ονόματα ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας. Ταυτόχρονα, αποτελεί μία από τις πλέον ισχυρές κυψέλες συνεργατικότητας και αλληλεγγύης, με πρωτοπόρες δράσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Η ιστορία της Ένωσης ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 1993, πριν από 26 χρόνια, με αρχικά 15 πρωτοπόρους οινοποιούς για την εποχή εκείνη, που υπέγραψαν την ιδρυτική της πράξη.

Το 2002, με την ένταξη μελών από την Ήπειρο και τη Θράκη και διατηρώντας τον Όλυμπο ως φυσικό της όριο προς τον νότο, μετονομάστηκε σε «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος» και αντίστοιχα «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος». Το 2010, με την οικονομική κρίση που έπληξε την Ελλάδα θέτοντας νέες κατευθύνσεις εξωστρέφειας, οι οινοποιοί της Ένωσης επέλεξαν τον διακριτικό τίτλο «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» για την επικοινωνία τους.


www.winesofnorthgreece.gr

You might also like