Ξεκίνησε η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020

Σημαντικές γαστρονομικές εκδηλώσεις και πολλά νέα προϊόντα

Άνοιξε τις πύλες της πριν μερικές ώρες η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020, η μεγάλη έκθεση τροφίμων και ποτών, η οποία φέτος φιλοξενείται στο Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 39, στο ύψος του Αμαρουσίου.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 26/1 το απόγευμα στις 7.00. Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο η έκθεση θα είναι ανοικτή από το πρωί στις 10.00 μέχρι το απόγευμα στις 8.00.

Από σήμερα και μέχρι και την Κυριακή στο πλαίσιο της ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πραγματοποιηθούν σημαντικές εκδηλώσεις γαστρονομίας στις οποίες έχουν κληθεί – και ήδη μαγειρεύουν στο εκθεσιακό κέντρο- σημαντικοί εκπρόσωποι της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας.

Ο Executive Chef και καθηγητής στο IEK AKMI Γεώργιος Τσαπάρας  στη σκηνή του “Μαγειρεύουμε Ελλάδα”, σήμερα το πρωί στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020.

 

Για σήμερα το απόγευμα έχουν προβλεφθεί δύο σημαντικές εκδηλώσεις  γαστρονομίας:

17:00-18:00 | Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Εύα Παρακεντάκη και κορυφαίοι καλεσμένοι chef από την Κρήτη δημιουργούν για το κοινό της ΕΞΠΟΤΡΟΦ ένα τραπέζι αγάπης αποκλειστικά με κρητικά προϊόντα και κρητικές συνταγές από τη Μεγαλόνησο.

19:00-19:15 | Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Πίττας  παρουσιάζει την 3η Γαστρονομική Περιφέρεια από την λίμνη Κερκίνης, στο πλαίσιο του μεγάλου οδοιπορικού του σε όλη την Ελλάδα από το οποίο προέκυψε, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς κι επαγγελματίες, ο θεσμός των Γαστρονομικών Περιφερειών.

Η η Εύα Παρακεντάκη μαζί με τον chef Κώστα Μπουγιούρη μαγειρεύουν ζωντανά για το κοινό της ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020.

 

Για αύριο Σάββατο 25 Ιανουαρίου έχουν προβλεφθεί, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

13:00-14:00 | Ο executive chef Παναγιώτης Μενάρδος  από το M-eating της Μυκόνου μαζί με την γαστρονομική του παρέα των chef Ιωάννη Γαλαβά  από το εστιατόριο Αρακλιά, Δημήτριου Γιγίνη  από το SeaSatin Άνδρος,  Δημήτριου Πλυτά από το ΠεριΤήνος και  Λεονάρδου Ρούσσου από το εστιατόριο Λιλής μαζί με τον pastry chef Νίκο Κουκιάσα  μαγειρεύουν δημιουργικές αλλά και ταυτόχρονα παραδοσιακές συνταγές από τις Κυκλάδες.

17:00-18:00 I Ο ανατρεπτικός chef Ηλίας Σκουλάς παρουσιάζει τις νέες τάσεις του Street Food στην Ελλάδα.

You might also like