Ξεκίνησε η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020
Σημαντικές γαστρονομικές εκδηλώσεις και πολλά νέα προϊόντα
Άνοιξε τις πύλες της πριν μερικές ώρες η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020, η μεγάλη έκθεση τροφίμων και ποτών, η οποία φέτος φιλοξενείται στο Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 39, στο ύψος του Αμαρουσίου.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 26/1 το απόγευμα στις 7.00. Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο η έκθεση θα είναι ανοικτή από το πρωί στις 10.00 μέχρι το απόγευμα στις 8.00.
Από σήμερα και μέχρι και την Κυριακή στο πλαίσιο της ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πραγματοποιηθούν σημαντικές εκδηλώσεις γαστρονομίας στις οποίες έχουν κληθεί – και ήδη μαγειρεύουν στο εκθεσιακό κέντρο- σημαντικοί εκπρόσωποι της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας.
Για σήμερα το απόγευμα έχουν προβλεφθεί δύο σημαντικές εκδηλώσεις γαστρονομίας:
17:00-18:00 | Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Εύα Παρακεντάκη και κορυφαίοι καλεσμένοι chef από την Κρήτη δημιουργούν για το κοινό της ΕΞΠΟΤΡΟΦ ένα τραπέζι αγάπης αποκλειστικά με κρητικά προϊόντα και κρητικές συνταγές από τη Μεγαλόνησο.
19:00-19:15 | Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Πίττας παρουσιάζει την 3η Γαστρονομική Περιφέρεια από την λίμνη Κερκίνης, στο πλαίσιο του μεγάλου οδοιπορικού του σε όλη την Ελλάδα από το οποίο προέκυψε, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς κι επαγγελματίες, ο θεσμός των Γαστρονομικών Περιφερειών.
Για αύριο Σάββατο 25 Ιανουαρίου έχουν προβλεφθεί, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
13:00-14:00 | Ο executive chef Παναγιώτης Μενάρδος από το M-eating της Μυκόνου μαζί με την γαστρονομική του παρέα των chef Ιωάννη Γαλαβά από το εστιατόριο Αρακλιά, Δημήτριου Γιγίνη από το SeaSatin Άνδρος, Δημήτριου Πλυτά από το ΠεριΤήνος και Λεονάρδου Ρούσσου από το εστιατόριο Λιλής μαζί με τον pastry chef Νίκο Κουκιάσα μαγειρεύουν δημιουργικές αλλά και ταυτόχρονα παραδοσιακές συνταγές από τις Κυκλάδες.
17:00-18:00 I Ο ανατρεπτικός chef Ηλίας Σκουλάς παρουσιάζει τις νέες τάσεις του Street Food στην Ελλάδα.