Επιστημονική Ημερίδα της ΠΕΤΕΤ στην 9η ΑΡΤΟΖΥΜΑ
Στη Θεσσαλονίκη, Κυριακή 23/02/2020 12.00-15.00
Επιστημονική Ημερίδα, με δύο θεματικές ομάδες και τίτλο “Τα (+) και τα (-) στην αρτοποιία & ζαχαροπλαστική ” θα διοργανώσει στο πλαίσιο της 9ης ΑΡΤΟΖΥΜΑ 2020 HELEXPO-ΔΕΘ, η ΠΕΤΕΤ, στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 23/02/2020 (12.00-15.00).
Το πρόγραμμα της ημερίδας έτσι όπως έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή είναι το παρακάτω:
1η Ενότητα Προστιθέμενη αξία στα προϊόντα αρτοζαχαροπλαστικής 12.30-13.30
Συντονιστής : Λαζαρίδου Κορίνα, Τεχνολόγος Τροφίμων, Γ.Γραμματέας π.τ. ΠΕΤΕΤ
Συμμετέχοντες-Ομιλητές:
Σμαρνάκης Ιωάννης, Τεχνολόγος Τροφίμων, Πρόεδρος ΠΕΤΕΤ, Δ/ντης Εργοστασίου και R&D , Λάβδας Α.Ε. Ζαχαρώδη
Θέμα: Σύγχρονες διατροφικές τάσεις ως ευκαιρία καινοτομίας στην αρτοζαχαροπλαστική
Λαζαρίδου Αθηνά , Αν. Καθηγήτρια, Διευθύντρια εργαστηρίου Χημείας και Βιοχημείας Τροφίμων, τμήμα Γεωπονίας, ΑΠΘ
Θέμα: Εμπλουτισμός αρτοσκευασμάτων με Β-γλυκάνες δημητριακών: πλεονεκτήματα και προκλήσεις για τη βιομηχανία τροφίμων
Εύα Κωσταντίνη, Γεωπόνος-Τεχνολόγος Τροφίμων
Θέμα: Ενκαψυλιωμένες και spay αρωματικές ύλες
Μαραντίδου Σύλβια, Γεωπόνος-Τεχνολόγος Τροφίμων Lead Auditor TUV Austria Hellas
Θέμα: Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας στην Αρτοποιία
2η Ενότητα Προστιθέμενη αξία στα προϊόντα αρτοζαχαροπλαστικής 13.45-14.45
Συντονιστής: Σακαρέλη Έλενα, Τεχνολόγος Τροφίμων, Πρόεδρος π.τ. ΠΕΤΕΤ
Συμμετέχοντες-Ομιλητές:
Ελένη Καλογιάννη, Επ. Καθηγήτρια, Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος
Θέμα: Αντικατάσταση υδρογονωμένων λιπών
Μαλιώκα Έλενα, Τεχνολόγος Τροφίμων, Σύμβουλος Ποιότητας, Υγιεινής και Ασφάλειας, Ταμίας π.τ. ΠΕΤΕΤ
Θέμα: Νέες τάσεις μείωση αλλεργιογόνων ουσιών και αλατιού στην αρτοζαχαροπλαστική
Γαβριηλίδου Μαρία, Τεχνολόγος Τροφίμων, ΕΦΕΤ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Θέμα: Το νομοθετικό πλαίσιο για τον περιορισμό της παρουσίας ακρυλαμιδίου σε προϊόντα αρτοποιίας
Ζηνοβιάδου Κυριακή, Perrotis College-Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, Assistant Professor, Department of Food Science & Technology Chair of the new ‘Food Product & Business Development’