Επιστημονική Ημερίδα της ΠΕΤΕΤ στην 9η ΑΡΤΟΖΥΜΑ

Στη Θεσσαλονίκη, Κυριακή  23/02/2020   12.00-15.00

Επιστημονική Ημερίδα, με δύο  θεματικές ομάδες και τίτλο  “Τα (+) και τα (-) στην αρτοποιία & ζαχαροπλαστική ” θα διοργανώσει στο πλαίσιο της 9ης ΑΡΤΟΖΥΜΑ 2020 HELEXPO-ΔΕΘ, η ΠΕΤΕΤ, στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή  23/02/2020 (12.00-15.00).

 

Το πρόγραμμα της ημερίδας έτσι όπως έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή είναι το παρακάτω:

1η Ενότητα  Προστιθέμενη αξία στα προϊόντα αρτοζαχαροπλαστικής 12.30-13.30

Συντονιστής : Λαζαρίδου Κορίνα, Τεχνολόγος Τροφίμων, Γ.Γραμματέας π.τ. ΠΕΤΕΤ

Συμμετέχοντες-Ομιλητές:

Σμαρνάκης Ιωάννης, Τεχνολόγος Τροφίμων, Πρόεδρος ΠΕΤΕΤ, Δ/ντης Εργοστασίου και R&D , Λάβδας Α.Ε. Ζαχαρώδη

Θέμα: Σύγχρονες διατροφικές τάσεις ως ευκαιρία καινοτομίας στην αρτοζαχαροπλαστική

Λαζαρίδου Αθηνά , Αν. Καθηγήτρια, Διευθύντρια εργαστηρίου Χημείας και Βιοχημείας Τροφίμων, τμήμα Γεωπονίας, ΑΠΘ

Θέμα: Εμπλουτισμός αρτοσκευασμάτων με Β-γλυκάνες δημητριακών: πλεονεκτήματα και προκλήσεις για τη βιομηχανία τροφίμων

Εύα Κωσταντίνη, Γεωπόνος-Τεχνολόγος Τροφίμων

Θέμα: Ενκαψυλιωμένες και spay αρωματικές ύλες

Μαραντίδου Σύλβια, Γεωπόνος-Τεχνολόγος Τροφίμων Lead Auditor TUV Austria Hellas

Θέμα: Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας στην Αρτοποιία

 2η Ενότητα Προστιθέμενη αξία στα προϊόντα αρτοζαχαροπλαστικής 13.45-14.45

ΣυντονιστήςΣακαρέλη Έλενα, Τεχνολόγος Τροφίμων, Πρόεδρος π.τ. ΠΕΤΕΤ

Συμμετέχοντες-Ομιλητές:

Ελένη Καλογιάννη, Επ. Καθηγήτρια, Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Θέμα: Αντικατάσταση υδρογονωμένων λιπών

Μαλιώκα Έλενα, Τεχνολόγος Τροφίμων, Σύμβουλος Ποιότητας, Υγιεινής και Ασφάλειας, Ταμίας π.τ. ΠΕΤΕΤ

Θέμα: Νέες τάσεις μείωση αλλεργιογόνων ουσιών και αλατιού στην αρτοζαχαροπλαστική

Γαβριηλίδου Μαρία, Τεχνολόγος Τροφίμων, ΕΦΕΤ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Θέμα: Το νομοθετικό πλαίσιο για τον περιορισμό της παρουσίας ακρυλαμιδίου σε προϊόντα αρτοποιίας

Ζηνοβιάδου Κυριακή, Perrotis College-Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, Assistant Professor, Department of Food Science & Technology Chair of the new ‘Food Product & Business Development’

You might also like