‘Διάγων’ από την Οινοποιία Μαρκογιάννη

Εξαιρετικό ερυθρό κρασί από την λευκαδίτικη ποικιλία Βερτζαμί

Η Οινοποιία Μαρκογιάννη, η οποία διαθέτει  οινοποιείο στην περιοχή “Κάμπος” Σκιλλουντίας, του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων (παραπλεύρως του ποταμού Αλφειού), παρουσίασε πρόσφατα στην Αθήνα μια εξαιρετική νέα ετικέτα. Πρόκειται για το ‘Διάγων’ του 2018, φτιαγμένο από σταφύλια της πολύ σπάνιας ποικιλίας Βερτζαμί που προέρχεται από την Λευκάδα.

 

Το Διάγων είναι ένας ερυθρός οίνος που οινοποιήθηκε από σταφύλια της εσοδείας του 2018 (μόλις 550 φιάλες), έχει βαθύ κόκκινο χρώμα και στη μύτη αναδύονται αρώματα βύσσινου, κανέλας και κακάο. Η παλαίωσή του διήρκεσε 17 μήνες σε δρύινα βαρέλια και έχει 13,5% αλκοολικούς βαθμούς. Σερβίρεται στους 17ο  και συνοδεύει κοκκινιστά κρέατα και κυνήγι. Το κρασί κυκλοφορεί σε επιλεγμένες κάβες και σε ορισμένα συνεργαζόμενα εστιατόρια, ενώ οι φιάλες του 2018 έχουν ήδη διατεθεί σε κάβες και εστιατόρια.

Όπως μας ενημέρωσαν η συγκεκριμένη ποικιλία αμπέλου ταυτοποιήθηκε στην περιοχή μόλις το 2013 κι έκτοτε καλλιεργείται με μεγάλη προσοχή, ενώ ο αμπελουργός κ. Χριστόπουλος προσπαθεί να αυξήσει τον αριθμό των καλλιεργούμενων αμπελιών.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι το οινοποιείο της εταιρείας είναι πλήρως επισκέψιμο και μπορεί να καλύψει επισκέψεις και περιηγήσεις από μικρές ομάδες έως μεγάλα γκρουπ.

You might also like