ΧΑΪ ΛΑΪΦ: Κομψό ‘αστικό μεζεδοπωλείο’ στον Πειραιά

H σεφ Νένα Ισμιρνόγλου στις 29/1, καλεσμένη του σεφ Νίκου Φωτιάδη

Με την υπογραφή του σεφ Νίκου Φωτιάδη που επιμελήθηκε ένα έντονα ελληνοκεντρικό μενού ξεκίνησε στα τέλη του 2019, στον Πειραιά μια νέα περίοδος εστιατορικής παρουσίας για το ΧΑΪ ΛΑΪΦ, ένα ‘αστικό μεζεδοπωλείο’ όπως αυτοαποκαλείται (Καραϊσκου 117, πολύ κοντά στο Δημοτικό Θέατρο).

 

Πατάτες τσουκαλάτες με αβγά και σουτζούκι σε σαγάνι, τας κεμπάπ Πολίτικο μοσχαρίσιο με φρέσκια ρίγανη και θυμάρι, γλυκάδια μόσχου σωτέ, σβησμένα με κρασάκι και πάπρικα, καλαμάρι τηγανιτό με καλαμποκάλευρο και μαγιονέζα ψητού σκόρδου, αλλά επίσης και καβούρι μπλε στη σχάρα με λαδολέμονο είναι μερικά από τα πιάτα του νέου μεζεδοπωλείου που κατάφερε γρήγορα να δημιουργήσει αίσθηση σε μια αγορά που έχει ασφαλώς και παράδοση κι εμπειρία από καταστήματα με ιδιαίτερους μεζέδες.

Το εστιατόριο έχει προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα μια σειρά από γαστρονομικές εκδηλώσεις και μια από αυτές θα διοργανωθεί αύριο Τετάρτη 29 Ιανουαρίου. Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ γεύσης, στο πλαίσιο του οποίου ο σεφ Νίκος Φωτιάδης (Μπριγάδα Slow Food), θα φιλοξενήσει την σεφ σεφ Νένα Ισμιρνόγλου (Ella Greek Cooking ) η οποία θα μαγειρέψει Μεζέδες της Πόλης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου της εκδήλωσης “Οι μεζέδες αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης. Μια παράδοση που διασώθηκε χάρη στις γυναίκες”.  Οι συνταγές και τα πιάτα της Νένα Ισμιρνόγλου θα σερβίρονται για δύο εβδομάδες ενώ η ίδια η σεφ θα παραστεί στο ΧΑΪ ΛΑΪΦ στις 29 Ιανουαρίου.

You might also like