1ο Συμπόσιο στη Δημιουργική Ηγεσία, στις 12/2/2020

Από το Κέντρο Αριστείας ΣΕΒ- Λαζάρου, Γεροβασιλείου στους ομιλητές

Ανακοινώθηκε το 1ο Συμπόσιο στη Δημιουργική Ηγεσία από το Κέντρο Αριστείας ΣΕΒ σε συνεργασία με το Alba Graduate Business School. Η σφαιρική προσέγγιση της δημιουργικής ηγεσίας, αλλά και η ύπαρξή της ως προϋπόθεση ευημερίας των επιχειρήσεων, είναι το θέμα του φετινού Συμποσίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου, με την παρουσία σημαντικών ομιλητών από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους.

 

Τι σημαίνει δημιουργική ηγεσία; Ποια η ταυτότητα και η αποστολή του δημιουργικού ηγέτη; Πώς η δημιουργικότητα στην ηγεσία οδηγεί τις επιχειρήσεις στην ευημερία; Πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός διαμορφώνει το τοπίο της δημιουργικής ηγεσίας; Ποιος είναι ο ρόλος της δημιουργικής ηγεσίας στην επιχειρηματική εξωστρέφεια;


Το  1ο Συμπόσιο στη Δημιουργική Ηγεσία, διοργανώνεται από το «Κέντρο Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία» σε συνεργασία με το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, την Τετάρτη 12/2/2020, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος [Φάρος].


To 1ο Συμπόσιο για τη Δημιουργική Ηγεσία εντάσσεται στις δράσεις της κοινής εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας του ΣΕΒ και του Alba, «ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ», που στοχεύουν στην ανάπτυξη των ηγετικών χαρακτηριστικών και δεξιοτήτων των στελεχών, από όλο το φάσμα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η δημιουργικότητα, η κριτική σκέψη και η ικανότητα επίλυσης πολύπλοκων προβλημάτων είναι, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του World Economic Forum, οι τρεις πιο σημαντικές ηγετικές δεξιότητες. Λαμβάνοντας υπόψη τις ραγδαίες και ανατρεπτικές μεταβολές στο παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον, καθώς και το ότι η δημιουργικότητα αναδεικνύεται πλέον ως κυρίαρχη ηγετική δεξιότητα για την προσαρμοστικότητα και τη μακροχρόνια ευημερία της σύγχρονης επιχείρησης, το Κέντρο Αριστείας του ΣΕΒ αποσκοπεί στο να αναδείξει τη δημιουργική ηγεσία στην ελληνική της διάσταση. Έτσι, καταγράφει και αναδεικνύει τις βέλτιστες πρακτικές δημιουργικής ηγεσίας στις ελληνικές επιχειρήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες πολιτισμικές, θεσμικές, οικονομικές και άλλες ιδιαιτερότητες που επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία τους.

Το Συμπόσιο, το οποίο πραγματοποιείται με αφορμή τον έναν χρόνο λειτουργίας του Κέντρου, φιλοξενεί διακεκριμένους ομιλητές από τους χώρους της βιομηχανίας, της τεχνολογίας, της ψηφιακής επιχειρηματικότητας και της δημιουργικής οικονομίας (design, διαφήμιση, filmproduction, μόδα, μουσική, οινογαστρονομία, σκηνοθεσία, κ.ά.), οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν συγκεκριμένα παραδείγματα δημιουργικότητας και καινοτομίας στις επιχειρήσεις τους και θα επιχειρήσουν να δώσουν τις διαφορετικές διαστάσεις της ηγεσίας με δημιουργικό τρόπο.

Τον συντονισμό του προγράμματος θα έχει η δημοσιογράφος Μαρία Ακριβού, ενώ τον ερευνητικό σχολιασμό θα κάνει ο Χαράλαμπος Μαινεμελής, Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς, Alba Graduate Business School και Διευθυντής του ΣΕΒ Κέντρου Αριστείας στη Δημιουργική Ηγεσία.


Το πρόγραμμα του συνεδρίου: ΣΕΒ_1ST LEADERSHIP SYMPOSIUM_program

You might also like